01 lis 2023
Longin i Žilavec: Ni Davis niti itko drugi nije iznad KK Zadar
KK Zadar

Longin i Žilavec: Ni Davis niti itko drugi nije iznad KK Zadar

Po završetku ogleda između košarkaša Zadra i Cedevite cijelu situaciju o dolasku točnije odlasku Glena Davisa pojasnili su sportski direktor Branimir Longin i direktor KK Zadar, Željko Žilavec.

Branimir Longin:

“Davis ne ostaje u Zadru. Zbog toga se ispričavam navijačima i svima koji su ga došli vidjeti. Mi smo napravili sve što smo mogli da ga zadržimo, ali tako je ispalo. Problemi su počeli u petak ujutro kada me nazvao i rekao da nije spavao i da ga hvata nostalgija te da želi napustiti Zadar. Prema njegovim riječima, zaključio sam da nije shvatio režim treninga, daleka putovanja autobusom, broj utakmica i sustav natjecanja. Kad je čuo za dva treninga dnevno i broj utakmica, zatražio je povećanje ugovora. Mi smo mu to i ponudili, ali onda je zatražio micanje klauzule o probnom roku od dva mjeseca, a to nismo mogli prihvatiti. Mi smo zaštićeni, klub ne može pretrpjeti štetu. Nitko pa ni Davis nije iznad KK Zadar. Žao mi je da je do ove situacije došlo jer Davis je u samo sat vremena treninga pokazao da je znalac i odličan igrač.”

Željko Žilavec:

“Ispričavam se svima na nastaloj situaciji. Od 9 do 15:30 su trajali pregovori i mi smo dali sve od sebe da ga pokušamo zadržati. Ugovor je bio potpisan i on je važeći, treba ga se držati. Ali morate nas razumjeti, postoji neka granica. Uvažavajući sve Davisove kvalitete, nitko ne smije biti iznad kluba, a ova uprava to neće nikome dozvoliti. Zahvaljujem svim navijačima i UN Tornado što su pokazali strpljenje i vjeru u nas, a da su i drugačije postupili, ovoj im situaciji ne bi mogao zamjeriti.