Na otvaranju Prve lige odbojkaši Zadra u subotu domaćini Šibeniku, odbojkašice ugošćuju Azenu!

Vrijeme čitanja: 2 min

Bogati sportski vikend u našem gradu upotpunit će i odbojkaši i odbojkašice Zadra koji u subotu kreću s novim ligaškim izazovima. Pripreme su odrađene i došlo je vrijeme za natjecateljski dio sezone.

Odbojkašice će tako u subotu od 19 sati u dvorani 4 ŠC Višnjik dočekati Azenu iz Velike Gorice. Evo što trener Zadranki Robert Kresoja kaže u najavi same utakmice.

„Radimo već mjeseca dana i jedva čekamo da počne liga i da krenemo s rutinom treninga i utakmica. Turnir „Zdravko Dacijar“ otkrio nam je neke nove stvari na kojima moramo još poraditi. Puno je u ekipi novih lica za razliku od lani i treba to sve skupa ukomponirati u jednu cjelinu. Sama liga će biti nepoznanica kao i naš prvi protivnik o kojem jako malo znamo. Azena je bila u problemima i ne znamo s kojom će postavom istrčati u Zadru. Ali to nas toliko ne zanima. Mi moramo dati sve od sebe i onda smatram da ni u jednoj utakmici neće biti problema.“

Prije odbojkašice u istoj će dvorani s početkom od 17 sati svoj premijerni dvoboj u novoj ligaškoj sezoni imati i odbojkaši zadra. Njihov suparnik je stari sportski rival Šibenik. Taj ogled najavio je kapetan Zadra, Antonio Surać:

„Nažalost, i ove godine smo ostali bez nekoliko igrača koji su otišli na studij u Zagreb i Split. Dobra vijest je da nam se vratio Josip Viduka, a loša da u sezonu ulazimo bez mladog reprezentativca Lovre Babića koji se ozlijedio van terena. Ali mislim da bi uz nas par starijih i uz mladost koja će nas pratiti trebali pokazati svo znanje i umijeće pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Liga je ove godine koncipirana drukčije. Pet je momčadi koje će se boriti za prve tri pozicije koje iduće sezone vodi u jedinstvenu Superligu. Ja se nadam da ćemo mi na kraju biti među ta tri kluba.

Što se tiče prve utakmice protiv Šibenika, i oni su ostali bez nekoliko igrača. Nadam se da smo kvalitetniji ali to ćemo morati pokazati na terenu. Nadam se i dobroj atmosferi te pobjedi jer uvijek je važno pobijediti u otvarajućoj utakmici sezone radi pozitivne atmosfere koja se stvori u momčadi“, zaključio je Surać.

 

Foto: Sport023