Glen Davis propustio predstavljanje zbog želučane viroze, Pipan zadovoljan kako je reagirao na prvom treningu!

Vrijeme čitanja: 2 min

Jutrošnja konferencija za medije organizirana od strane Košarkaškog kluba Zadar nije išla u smjeru u kojem je zamišljena. Naime, glavni protagonist Glen Davis, čije je predstavljanje najavljeno za danas, nije se pojavio na Višnjiku pa je cijela svita novinara i snimatelja dobila ispriku uz poruku kako se sve skupa odgađa za nekoliko dana. Amerikanac je, naime, ostao u hotelu zbog želučanih problema, odnosno crijevne viroze kako je predstavnik KK Zadar Ante Župan službeno pojasnio.

Zaključivši tu temu okrenulo se i drugoj najavljenoj za danas, a to je najava sutrašnje utakmice u kojoj Zadrani ugošćuju Cedevitu. U prvom domaćem dvoboju ove sezone.

Tu je glavnu riječ imao trener Aleš Pipan.

“Prvo kolo je iza nas iza kojeg smo ostali tužni jer sam mislio da ćemo igrati malo bolje, u tim važnim trenucima odgovornije i dobiti tu utakmicu u Železniku. Što je tu je, nasreću sve se brzo odvija tako da već sutra imamo poravni ispit protiv Cedevite koja je isto tako ranjena kao i mi. Možda i više. Ali nas njihovi problemi ne zanimaju. Mi ćemo morati izvući neke pouke iz prošle utakmice i ne ponavljati iste greške koje smo imali protiv FMP-a.”

Cedevita?

“Što reći o Cedeviti? Odlična ekipa i ove sezone, veliki novac uložen je i očekivanja su im velika kao i uvijek. Morat ćemo igrati agresivno u oba pravca, a najvažnije će biti zaustaviti njihove centre da na dominiraju kao što je to bio slučaj u Laktašima. Obrana nam mora biti forte gdje ćemo agresivnošću pokušati napraviti pritisak na njihove vanjske igrače i prisiliti ih na pogreške. Borbenost, želja i volja nije upitna i jedva čekamo početak utakmice da ispravimo poraz od FMP-a.”

Kad se Davis već nije pojavio na konferenciji o njemu je nekoliko riječi rekao trener Pipan.

“Izgleda bolje nego što sam mislio. Odradio je cijeli trening na kojem je pokazao svoj široki repertoar svog znanja. I mislim da će nam biti važno pojačanje ispod koša. Zna sve i samo mu treba malo više uigravanja i snage što će dobiti kroz treninge.”

U sastav se nakon ozljede vraća Mario Little, a zadarska će publika moći vidjeti i Davisa koji će se za sutrašnju utakmicu skinuti u dres.

Uoči ogleda s Cedevitom nekoliko tehničkih detalja vezanih za utakmicu iznio je direktor KK Zadar, Željko Žilavec.

“Svi ulazi bit će otvoreni. Dobili smo dopis od policije da će biti rigorozan pregled na ulazima. Vidjeli smo što se dogodilo u Splitu na posljednjoj utakmici Hajduka. To ne želimo u našoj dvorani. Apeliram stoga na Tornado da svojim doličnim navijanjem pokažu i dokažu svoju ljubav prema klubu i gradu i neka svi vide kako imamo najbolje navijače na svijetu.”

Žilavec je dodao i kako će kroz nekoliko dana saznati ime novog voditelja marketinga i osobe zadužene za odnos s javnošću čije će predstavljanje biti idući tjedan kada bi se trebalo krenuti i sa web shopom.