25 lip 2022
U OK Zadar zadovoljni nakon II. Memorijala “Zdravko Dacijar”
Naslovna slider

U OK Zadar zadovoljni nakon II. Memorijala “Zdravko Dacijar”

Odbojkaši i odbojkašice Rijeke apsolutni su pobjednici drugog izdanja Memorijala Zdravko Dacijar koji se u organizaciji Odbojkaškog kluba Zadar i ove godine održao u dvorani ŠC Višnjik. I to potpuni zasluženo. Prikazali su najviše i lako se moglo primijetiti kako nije bez razloga što obje selekcije kluba s Kvarnera igraju najviši rang domaćeg rukometa, Superligu.

No, i u domaćem taboru imaju dosta razloga za zadovoljstvo. Turnir ide dalje s tendencijom da postane tradicionalan, a i rezultati su mrvicu bolji od lanjskih. Barem kod žena koje su prošle godine završile treće, dok su ove poražene u finalu. Odbojkaši drugi kao i lani, ali i sa sastavom koji na prvu nagovještava bolju sezonu od one prošle.

Na turnir su se osvrnuli i treneri u OK Zadar, Marin Masnić:

„Nama u OK Zadar je izrazito zadovoljstvo što smo i drugu godinu zaredom uspjeli organizirati ovaj turnir u spomen na našeg Dacka.

Što se samih utakmica i moje ekipe tiče, nije bilo toliko loše. Moram napomenuti kako je ove godine i konkurencija bila jača nego lani tako da generalno mogu biti zadovoljan. No, s druge strane nisam od ovog turnira dobio ono što sam tražio od svojih igrača. Zbog nekih izostanaka smo igrali u šarenom sastavu i nisam mogao isprobati onu šestorku s kojom ćemo nastupati u natjecanjima koja nas očekuju kroz sezonu.

U finalu smo pružili dobar otpor Rijeci ali dalje od toga nismo mogli. Slobodno mogu reći kako će Rijeka biti među prve četiri ekipe u državi. Možda da smo imali još malo više koncentracije možda smo mogli osvojiti i jedan set. Međutim, ponavljam, nisam nezadovoljan i mislim da spremni dočekujemo početak lige i susret sa Šibenikom.“

I Robert Kresoja:

“Bio je jedan krasan turnir i u muškom i u ženskom dijelu. Na kraju smo se svi skupa lijepo podružili i siguran sam kako ćemo se ponovno vidjeti i iduće godine. Svake godine radit ćemo koliko god je u našoj moći da unaprijedimo ovaj naš Memorijal koji se igra u spomen na Zdravka Dacijara.

Što se tiče igre moje ekipe u ove dvije utakmice mogu reći kako sam zadovoljan. Bilo mi je važno da vidim koliko su cure toga usvojile nakon ovog pripremnog razdoblja. Jer, kao što znate, već idućeg vikenda očekuje nas početak natjecanja u Prvoj ligi i treba se dobro uigrati za sve što nas očekuje. Na ovom turniru se moglo vidjeti dosta dobrih stvari ali i onih loših. To je u ovoj fazi normalno i razumljivo. Neke djevojke nisu igrali nekoliko mjeseci i trebat će malo vremena da se sve to posloži.”