03 srp 2022
II. Memorijal “Zdravko Dacijar” i u ženskoj konkurenciji pripao Rijeci. Zadranke hrabro pale u finalu!
Naslovna slider

II. Memorijal “Zdravko Dacijar” i u ženskoj konkurenciji pripao Rijeci. Zadranke hrabro pale u finalu!

Nakon što su odbojkaši Rijeke jučer kući ponijeli naslov najboljih u konkurenciji muškaraca, drugog dana II. izdanja Memorijalnog turnira Zdravko Dacijar zadarskoj su se publici danas u dvorani 4 ŠC Višnjik predstavile i odbojkašice.

Uz domaću ekipu Zadra u ženskom dijelu turnira nastupile su još i ekipe OK Split, OK Dinamo i HAOK Rijeka, a naslov najboljih i ove je godine ponijela ekipa Rijeke koja je u finalnom dvoboju bila bolja od Zadra s 3:0 u setovima.
I ženski dio turnira započeo je polufinalnim dvobojima gdje su Zadranke u prilično izjednačenom meču pobijedile Split s 2:1 u setovima prikazavši, uz sitne oscilacije, dobru igru protiv protivnika s kojim će se susretati i u natjecanju Prve lige koja kreće idućeg vikenda. U drugom polufinalu Rijeka je svladala Dinamo, a zagrebačka je ekipa u sustretu za treće mjesto izgubila i od Splita.
Finale, nažalost bez neizvjesnosti. Rijeka je opravdala ulogu favorita iako niti Zadranke nisu razočarale. Dapače, svojom igrom već su sada dale naslutiti kako će se i u novoj sezoni igrati lijepa odbojka u Krešinom domu.
Nažalost, jedna je stvar na koju se moramo osvrnuti i koja je pomalo razočaravajuća. A to je odaziv publike koji unatoč naporu koji su organizatori uložili i ove godine nije bio velik. No, opće poznata je stvar kako je sportska kultura u gradu Zadru već dugo na jako niskim granama.
REZULTATI:
polufinala:
OK Zadar – OK Split 2:1 (25:18, 25:22, 22:25)
HAOK Rijeka – OK Dinamo 3:0 (25:20, 25:21, 25:19)
za 3. mjesto:
OK Split – OK Dinamo 2:1 (18:25, 25:16, 15:12)
Finale:
OK Zadar – HAOK Rijeka 0:3 (13:25, 17:25, 21:25)
Foto:Sport023