01 svi 2024
Toni Filipi: Ciljevi su visoko postavljeni a odlazak na Olimpijske igre je ono čemu težim
Borilački

Toni Filipi: Ciljevi su visoko postavljeni a odlazak na Olimpijske igre je ono čemu težim

Zadarski boksač Toni Filipi član zagrebačkog Gladijatora priprema se za izazove koji ga očekuju vrlo skoro. Iza njega je briljantna sezona, međutim, s tim se ne zadovoljava. Svi uspjesi koje je ostvario samo su mu znak da je na pravom putu na kojem treba biti ustrajan i dalje.

„Ciljevi su visoko postavljeni ali nigdje ne žurim. Idem korak po korak, sve je usredotočeno odlasku na Olimpijske igre. To je ono što želim i sve ću napraviti da tamo i stignem”.

Put do njih je težak, ispred njega su nastupi na raznim turnirima na kojima se i vadi „viza” za tu smotru.

„Ništa nije lagano i ne dođe preko noći. Svaki moj rezultat plod je mukotrpnog rada u dvorani s trenerom Kadićem i ostalim članovima kluba. Bez toga nema ništa. Puno je tu odricanja ali izabrao sam taj put i uživam u ovome što radim”.

Je li se uspio što odmoriti tijekom ljeta.

„Jesam, sam dolazak u Sali za mene je odmor. Istina, bio je to aktivan odmor ali i to mi je bilo dovoljno da napunim baterije za dalje. Spreman sam za izazove koji me očekuju vrlo skoro”.

Prvi nastup vrlo skoro će i doći.

„Mislim da će to biti na jakom turniru u finskom Tampereu od 19. do 21. listopada. Zatim slijedi prvenstvo Europske unije u Španjolskoj, Golden Gloves u Srbiji, Zagreb open, Svjetski kup u Rusiji tu su i novi nastupi u WSB ligi. Dosta je toga tako da se treba dobro pripremiti kako bi rezultati bili dobri, točnije, onakvi kakve priželjkujemo”.