27 lip 2022
Veronika Šokota iz AŠK-a Zadar druga na finalu Kupa u bacanju koplja
Naslovna slider

Veronika Šokota iz AŠK-a Zadar druga na finalu Kupa u bacanju koplja

U Rijeci na stadionu Kantrida održano je finale kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje.

U finalu je nastupilo i troje mladih atletičara Atletskog športskog kluba Zadar koji su postigli vrlo dobre rezultate. Iako još mlađa kadetkinja, Ana Smokrović ( 2005. godište ) je u skoku u vis osvojila vrlo dobro 5. mjesto preskočivši visinu od 153 cm, te je za 1 cm više postigla svoj novi osobni rekord.

Veronika Šokota je u bacanju koplja (500 g ) osvojila odlično drugo mjesto s rezultatom od 37,85 m i tako izborila nastup za kadetsku reprezentaciju Hrvatske koju 29. rujna u Mađarskoj očekuje susret protiv kadetskih reprezentacija Slovenije, Češke, Slovačke i Mađarske.

U skoku u dalj nastupio je mlađi kadet Domagoj Brodar ( 2005. godište ) koji je bio najmlađi po godinama. Domagoj je osvojio ukupno 6. mjesto skočivši 5,67 m.

Inače, Atletski športski klub Zadar je jedini klub u Hrvatskoj koji je svake godine počevši od 1994. kad su za kadetsku reprezentaciju nastupili Luka Mavra na 80 m prepone i Tomislav Saratlija u skoku u vis, imao bar jednog atletičara ili atletičarku koji su nastupali za kadetsku reprezentaciju.