07 ožu 2021
Turnir ”Denis Špika”: Ciboni kadetski, Splitu juniorski naslovi
Košarka

Turnir ”Denis Špika”: Ciboni kadetski, Splitu juniorski naslovi

Posljednjeg dana 21. Memorijalnog tunira ”Denis Špika” za juniore i kadete koji organizira KK Sonik Puntamika u Zadru igrane su utakmice za plasman.

U konkurenciji kadeta slavila je Cibona koja je u finalu bila bolja od Cedevite. Treći je Split ispred domaćina, a Dubrava je osvojila šesto mjesto. Najbolji strijelac je Ante Perkušić (Split), a igrač Noa Svoboda (Cibona). U petorci turnira uz Perkušića i Svobodu su Dominik Rašić (Cedevita), Lovro Hajdinović (Cibona) i Tomislav Buljan (Zadar).

Kod juniora prvo mjesto osvojio je Split koji je u finalu bolji bio od Triglava iz Kranja. Treća je Cibona, a Cedevita koja je nastupila bez nekoliko igrača osvojila je šesto mjesto. Najbolji strijelac je Gvido Guštin (Pazin), a igrač Roko Gizdavčić (Split). U petorci turnira uz Gizdavčića su Kim Klavžar (Petrol Olimpija), Ivan Perasović (Split), Tim Lotrič (Triglav) i Danko Branković (Cibona).

I ovog puta odlično je sve bilo organizirano od strane domaćina KK Sonik Puntamika i predsjednika Mirka Jošića. Jedino je žalosno što su se rezultati sa svih susreta i to u vrlo kratkom periodu mogli pratiti na stranicama Košarkaškog saveza Zagreba i to zahvaljujući ponajviše Krešimiru Galiću koji zaslužuje sve čestitke. Pitamo se gdje je tu u cijeloj priči Košarkaški savez Zadarske županije. Ako njemu nije u interesu da jedan ovakav turnir bude popraćen kako i zaslužuje, onda dobro.

Konačni poredak:

Juniori

 1. Split
 2. Triglav Kranj
 3. Cibona
 4. Petrol Olimpija
 5. Zadar
 6. Cedevita
 7. Pazin
 8. Sonik Puntamika

 

Konačni poredak:

Kadeti

 1. Cibona
 2. Cedevita
 3. Split
 4. Zadar
 5. GKK Šibenik
 6. Dubrava
 7. ABC Zadar
 8. Sonik Puntamika