14 tra 2021
Dvostruki svjetski prvak u kickboxingu Žarko Pedisić: “Oba zlata su za mog bolesnog djeda Žarka”
Borilački

Dvostruki svjetski prvak u kickboxingu Žarko Pedisić: “Oba zlata su za mog bolesnog djeda Žarka”

Talijanski grad Jesolo bio je poprište Svjetskog kadetskog i juniorskog prvenstva u kickboxingu na kojemu je nastupilo više od 2300 natjecatelja iz 64 zemlje. Jedan momak, točnije njegovi nastupi nama su posebno zanimljivi.

Riječ je o 17 godišnjaku iz Turnja, predstavniku KBK Pretorian iz Zadra, Žarku Pedisiću. Okitio se Pedisić s dva naslova juniorskog svjetskog prvaka u kategoriji do 89 kg u disciplinama light contact i kicklight.

Ovo su mu najveći uspjesi u karijeri iako je i ranije imao odličnih ostvarenja na inozemnoj sceni. U Irskoj je 2016. na SP bio brončani, 2017. je u Austriji osvojio Svjetski kup a zadnje dvije godine osvajač je i Europskog kupa.

„Nemam riječi, presretan sam jer se s dva zlata vraćam kući. Ovo je stvarno nešto veliko za mene i ogroman motiv za dalje. Ove medalje posvećujem svom djedu Žarku koji se bori s bolešću, neka izdrži u toj svojoj najtežoj borbi do sada. Posebno bih se zahvalio i načelniku Općine Sveti Filip i Jakov,  Zoranu Pelicariću na svemu što je učinio“.

Kako je sve počelo kod Žarka.

„Počeo sam trenirati karate s deset godina, nisam se tu pronašao te sam dvije godine kasnije krenuo s kickboxingom i to u KBK Polača. S 14 godina sam prvi put postao državni prvak, i od tada pa sve do danas traje taj niz koji će ja se nadam biti i nastavljen“.

Dolazak u KBK Pretorian kod Mentora Topallija.

„Bilo je to 2016., uživam u svakom treningu uz trenera Mentora. Riječ je o vrhunskom stručnjaku čije su zasluge za ova zlata ogromne. Uvijek nam je na usluzi, za sve što nam treba. Cijeni sve svoje borce a koliko je u svemu tome, samo ću Vam kazati da nakon ovog natjecanja više nema glasa, haha. Cijeli je promukao, haha, ali milsim da mu nije krivo“.

Što dalje.

„Plan je dogodine otići na Svjetsko seniorsko prvenstvo iako sam još junior. Želim ovaj naslov potvrditi i u tom uzrastu. S time bih uspio i ostvario svoju veliku želju da se onda odmah upišem i na fakultet Kineziologije.  Pokušat ću to ostvariti i tome težim“.