Hrvatice ipak bez plasmana na završnicu Eura. Rusija slavila s uvjerljivih 9:0!

Vrijeme čitanja: 1 min

Hrvatska ženska futsal reprezentacija ostala je bez plasmana na završni turnir povijesnog Eura za žene nakon što je u odlučujućoj utakmici turnira u Karlovcu poražena od Rusije s uvjerljivih 9:0. Iako je Rusija u dvoboj ušla kao neslužbeni viceprvak svijeta i sveučilišni svjetski prvak, dobre igre naše reprezentacije u prve dvije utakmice  budile su nadu kako bi se protiv favoriziranog protivnika ipak mogla napraviti senzacija. No, to se nije dogodilo.

Ruskinje su na kraju pokazale da igranje preko 30 utakmica u ligaškoj sezoni te zajedništvo i uigranost kroz sva natjecanja u kojima nastupaju, donosi rezultat. Smjer je to kojim Hrvatska ženska futsal reprezentacija svakako mora krenuti.

Temelji su nakon ove završne runde kvalifikacija svakako udareni. Reprezentacija koja se po prvi put okupila prije nekoliko mjeseci danas je među osam najboljih u Europi i ukoliko se pri HNS-u pokrenu neke stvari, odnosno pokrene i ojača futsal liga za žene sigurni smo kako će ova priča ići samo prema naprijed.

HRVATSKA – RUSIJA  0:9 (0:3)

STRIJELCI: 0:1 Olkova (13′), 0:2 Olkova (13′), 0:3 ag-Brkan (20′), 0:4 Durandina (23′), 0:5 Vorobey (25′), 0:6 Krupina (27′), 0:7 ag-Tomić (30′), 0:8 Danilova (30′), 0:9 Krupina (35′)