V. Gašpar: Obećao sam medalju i sretan sam da sam obećanje i ispunio

Vrijeme čitanja: 2 min

Posljednjeg dana natjecanja na Europskom paraatletskom prvenstvu u Berlinu brončanu medalju u bacanju koplja osvojio je 27-godišnji Zadranin Vladimir Gašpar, član zadarskog AKOI Fortius iz Zadra.

Bila je to četvrta brončana medalja za Hrvatsku na ovom prvenstvu do koje je Gašpar u konkurenciji atletičara nižih rastom došao hicem od 32,75 metara što je i njegov osobni rekord.

„Ono šta sam najavio to sam i ostvario i presretan sam. Bilo je malo treme jer sam obećao odličje ali probili smo i tu barijeru. Imao sam svih šest ispravnih hitaca i to me posebno veseli. Odlično treniram i rezultati su vidljivi i to me čini ponosnim. Sve ovo velika mi je motivacija za dalje, sada krećem još jače s treninzima. Znam na čemu trebam još dodatno raditi i vjerujem da ću na sljedećim natjecanjima biti još jači. Hvala svima na podršci a posebno mojim Zadranima“ – rekao je brončani, Vladimir Gašpar.

Trener Gašpara je Edi Stipić, diplomirani kineziolog.

„Mislim da Vlado još uvijek nije svjestan što je napravio, toga će biti svjestan tek kroz desetak dana. Međutim, on je natjecanje odradio na stvarno izvrstan način i ja mu čestitam na tome. Ovaj rezultat po meni još je vrijedniji ako se zna da smo mi na natjecanje došli bez svog koplja, imamo samo školsko koplje. Bez svog rekvizita Vladimir je na ovakav način odradio ovo prvenstvo. Znao sam da vrijedi odličja, ali nije isto vrijediti i to napraviti. Mislim da smo na ovaj način dobili prigodu i za nastupiti dogodine na svjetskom prvenstvu, to je velika stvar. Vlado tek skuplja iskustvo i s dobrim radom bit će još puno bolji, vjerujte mi. Također, velike zasluge idu i Anti Rubeši koji je mene i upoznao s Vladom. Krenuli smo skupa, radi njega smo i osnovali klub i idemo dalje još jače“.

Novi europski prvak je Nijemac Mester Mathias hicem od 37,57 m, dok je srebro pripalo Nizozemcu Zonneveldu Takeu s daljinom od 33,22 m.