27 lip 2022
G. Jovančević: Četiri Zadrana u mlađe seniorskoj vaterpolskoj reprezentaciji pokazatelj je da smo na pravom putu
Naslovna slider

G. Jovančević: Četiri Zadrana u mlađe seniorskoj vaterpolskoj reprezentaciji pokazatelj je da smo na pravom putu

Prvi susret na Europskom vaterpolskom prvenstvu za igrače do 19 godina koje se održava u Bjelorusiji (Minsk) ove nedjelje će odigrati Hrvatska.

Protivnik igračima Joška Krekovića bit će od 9 sati i 40 minuta Slovenija. Dan kasnije slijedi utakmica protiv Španjolske a u utorak će igrati protiv Turske.

Čak četvorica Zadrana nastupit će za vaterpolsku reprezentaciju Hrvatske do 19 godina. To su aktualni igrači VK Zadar 1952 Ivan Vrbnjak, Roko Jurišić i Marin Jovačević te Jerko Jurlina koji je prošle sezone Zadar zamijenio zagrebačkom Mladosti.

„Mi u klubu smo presretni jer ovo je nešto o čemu sanja svaki sportaš. Nema veće časti i priznanja od igranja za boje svoje države. Radi toga se trenira, odriče od puno toga. Također, ovo je i ogromno priznanje za naš klub, dobar pokazatelj da smo na pravom putu i da se trud isplati. Nemam riječi kojom bi opisao kako se osjećam radi naših momaka. Čestitam im i želim im puno sreće i dobrih igara u Minsku kao i cijeloj našoj reprezentaciji“ – rekao je trener u VK Zadar 1952, Goran Jovančević.

Prvenstvo u Bjelorusiji završava  2 . rujna.