Sunara i Župan: Idemo u borbu, ostavit ćemo srce na travnjaku

Vrijeme čitanja: 2 min

Danas  u 17:30 gostovanjem kod Hrvatskog dragovoljca nogometaši Zadra otvaraju novu sezonu Druge HNL. Za naš klub to je povratak na drugoligašku scenu nakon dvije godine provedene u 3. HNL jug, a prvu utakmicu i novu sezonu su na najavili Krešimir Sunara, trener prve momčadi i kapetan Dragan Župan.

Trener Zadra u karijeri je u dva navrata sjedio i na klupi Hrvatskog dragovoljca pa mu današnji protivnik nije nepoznanica.

“Iako je ove godine doživio dosta promjena, Hrvatski dragovoljac je definitivno klub koji zaslužuje respekt. Dobro poznajem tu sredinu, s obzirom da sam dvaput tamo radio i znam da nije lako odnijeti bodove iz Sigeta. Međutim, idemo gore svjesni naše kvalitete i s velikom željom da to pokažemo na terenu. Želja mi je da već od prvog kola počnemo stvarati pobjednički mentalitet, bez obzira igrali kući ili u gostima”.

S kakvim ambicijama Zadar ulazi u novu sezonu?

“Glavni cilj kluba je stabilizacija i daljnji napredak u svim segmentima. Druga liga je zahtjevno natjecanje i očekuje nas velika borba za bodove u svakoj utakmici. Nemamo imperativa i opterećenja, ali naravno da ćemo, ako nam se ukaže prilika, pokušati napraviti i nešto više. Zato moramo vjerovati u sebe i raditi na tome da iz kola u kolo izgledamo sve bolje. Trebat će vremena, ali vjerujem da kroz određeno razdoblje zajedničkog rada možemo vratiti Zadar tamo gdje zaslužuje biti”.

Dragan Župan, najiskusniji pojedinac zadarske momčad, spreman je sa suigračima krenuti u nove pobjede.

“Bilo je nekih turbulencija i promjena tijekom priprema, ali sve u svemu zadovoljni smo odrađenim poslom i s optimizmom dočekujemo novu sezonu. Mogu reći i s velikim nestrpljenjem, jer zaista svi jedva čekamo da krenemo put Zagreba i zaigramo tu prvu utakmicu. Idemo u borbu, ostavit ćemo srce na terenu za svoj Zadar pa što Bog da. Nadam se da ćemo se kući vratiti sretni i na pravi način zakoračiti u novu sezonu” – rekao je kapetan Zadra.