27 lip 2022
K. Jaklin: Želimo da NŠK Sveti Mihovil postane svojevrsni hrvatski Athletic Bilbao
Naslovna slider

K. Jaklin: Želimo da NŠK Sveti Mihovil postane svojevrsni hrvatski Athletic Bilbao

Zanimljivo ljeto je u NŠK Sveti Mihovil, klubu koji spaja dva otoka Ugljan i Pašman. O novostima smo popričali s voditeljem škole nogometa Krešimirom Jaklinom.

„Stvarno smo se dosta angažirali i radimo stalno. Imamo predivan novi travnjak, tu se posebno moram zahvaliti Krševanu Santiniju te načelniku općine Preko, Juri Brižiću. Brižić nam je obećao to igralište koje smo čekali 22 godine dok je Santini na otvaranje doveo NK Osijek, trenutačno po kvaliteti treći klub u Hrvatskoj. S Osječanima smo dogovorili i pravu suradnju što se tiče razmjene igrača, naša talentirana djeca će imati mogućnost treniranja u Osijeku dok će oni nama pomagati u obliku opreme i sportskih rekvizita. I njihov predsjednik Ivan Meštrović je rodom iz Lukorana, tu je cijelo ljeto i s njim smo obavili nekoliko korisnih sportskih razgovora” .

Još jedna prelijepa slika nakon otvorenja igrališta odaslana je u svijet nedavno s vašeg igrališta.

„Zahvaljujući Šimi Strikomanu odrađena je još jedna milenijska fotografija i to u čast našem Luki Modriću, najboljem igraču sa svjetskog prvenstva. Time smo mu se htjeli zahvaliti na svemu što je napravio, osobita mi je čast što sam s Lukom trenirao u mlađim uzrastima. Osobno sam se čuo s Lukom, nažalost nije mogao doći ali nam se obratio jednom video porukom i na tome smo mu jako zahvalni”.

Novo igralište, nove ambicije.

„To tako ide, oformili smo opet nakon osam godina naš seniorski pogon i to nas čini veselim. Imamo dosta mladih nadarenih igrača i težimo da budemo svojevrsni hrvatski Athletic Bilbao. Jedino dečki koji su vezani za naša dva otoka igrat će za nas”.

Jedna iznimka ipak postoji.

„Ha, ha, istina, jedno pravilo smo uveli. Dečki koji ožene neku curu s naših otoka mogu igrati za nas. Tako će naše prvo pojačanje biti Filip Lekaj”.

Planovi.

„Već 8. rujna imao pokazni trening s Coerver akademijom koja dolazi s našom djecom odraditi trening, pozivamo i druge da dođu. I treneri mlađih uzrasta u našoj Županiji će doći to pogledati, svi su dobrodošli. I kamp je u planu s njima jedan napraviti te neki turnir u dogledno vrijeme u suradnji s našim partnerom NK Osijek”.