D. Škibola: Igrati za svoju državu ispunjenje je sna za svakog sportaša

Vrijeme čitanja: 2 min

Pod okriljem novoosnovane Svjetske malonogometne federacije – ISF (International Socca Federation) od 23. do 29. rujna portugalski glavni grad Lisabon ugostit će premijerno izdanje Svjetskog prvenstva u malom nogometu.

Izbornik Hrvatske, Dino Kovač odredio je popis naših reprezentativaca za koje računa za ovu smotru. Među trinaest odabranih nalazi se i jedan dečko iz Zadra, Dino Škibola.

Nije skrivao Dino oduševljenje pozivom pod najdraži stijeg.

„Svaki sportaš sanja da zaigra za svoju državu i predstavlja ju na velikim natjecanjima. Presretan sam i ponosan što se izbornik Kovač odlučio za mene. To mi puno znači i sve ću dati da na pravi način prezentiram svoj grad Zadar i Hrvatsku“.

Škibola je član zadarskog MNK Tin, veliki nogomet igra za Dalmatinac iz Crnog dok će od ove sezone igrati i za Jezera u 2. Ligi odakle je došao iz Murtera za koji je igrao lani. Također, student je i 3. godine Podvodne znanosti i tehnologije i uz nogomet ima i još jedan veliki hobi.

„Obožavam roniti, jednostavno zaluđen sam morem i uz futsal to je ono što me baš ispunjava“.

Dvadeset i dvije godne napunit će uskoro, planovi.

„Prije svega završili fakultet, ali mislim i u futsalu napraviti neki veći iskorak ako mi se ukaže prilika. Možda će mi upravo ovo Svjetsko prvenstvo to  omogućiti. Dat ću sve od sebe da tako i bude. Koji rezultat priželjkujem u Portugalu, teško je sada reći, konkurencija je izvrsna, međutim, uvjeren sam da ćemo svima biti težak suparnik. Bilo bi lijepo da prođemo skupinu a dalje što bude“.

Na Svjetskom prvenstvu Hrvatska je smještena u grupu G, zajedno s Njemačkom, Angolom i Indijom. Za titulu svjetskog malonogometnog prvaka borit će se ukupno 32 reprezentacije, koje su smještene u osam skupina. Najbolje dvije reprezentacije iz svake grupe  natjecanje će nastaviti u osmini finala. Okupljanje naših predstavnika je u ponedjeljak u Zagrebu.