29 ožu 2024
Josip Bepo Filipi: Cilj je što prije napasti neku od titula, ništa drugo me ne zanima
Borilački

Josip Bepo Filipi: Cilj je što prije napasti neku od titula, ništa drugo me ne zanima

Sve je bliže 8. rujan i debitantski nastup u profesionalnom boksu zadarskog borca Josipa Bepa Filipija. Filipi će nastupiti u zagrebačkoj Areni na priredbi koju organizira još jedan naš profesionalac Filip Hrgović.

O tom meču kojeg će Filipi odraditi protiv Srbina Jevtića te njegovim planovima za dalje bilo je govora na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Prvi je riječ uzeo internacionalni promotor Harry Gorian.

„S rezultatima koje je Bepo ostvario u amaterskoj karijeri to je garancija da može i u profesionalnim vodama ići do samog vrha. Neki američki promotori dolaze u Zagreb samo da bi gledali njegov meč. Očekujem njegovu pobjedu i kroz skoro vrijeme i njegovu borbu za neku od titula. Također, već sada mogu reći da će u ovoj tekućoj godini Filipi odraditi i barem jedan meč u svom gradu, o pojedinostima više kada bude vrijeme za to”.

Centralna figura u Bepovom timu svakako je bivši hrvatski seniorski izbornik, uspješan boksač, osvajač srebra na europskom i svjetskom prvenstvu Marijo Šivolija Jelica koji je u svojstvu menadžera i trenera.

„Veselim se ovom izazovu koji nas sve skupa očekuje. To je normalan slijed za Bepa nakon uspješne amaterske karijere. Kliknuli smo još davno kada sam bio izbornik seniora. Postigli smo lijepe rezultate na međunarodnom planu i uvjeren sam da ćemo i ovdje u ovim profi vodama. Želja je kroz relativno kratak period Bepa dovesti u priliku da se bori za neku od titula. Tome je sve podređeno i tome težimo”.

Debi među profesionalcima jedva čeka i glavni akter priče Josip Bepo Filipi.

„U pravom sam trenažnom procesu i jedva čekam nastupiti u Zagrebu. Spreman sam za sve i veselim se ponovnom ulasku u ring. Pripreme ja i Marijo odrađujemo u Salima i na Krku a u sparingu mi pomaže brat Toni. Ima još do meča, sve smo temiprali da tada budem najbolji. Cilj? Što prije napasti neku od titula, ništa drugo me ne zanima”.

Na priredbi u Zagrebu ukupno će na programu biti devet borbi.