25 lip 2022
V. Gašpar: “Ciljevi su visoko postavljeni, u Berlin idem po medalju”
Naslovna slider

V. Gašpar: “Ciljevi su visoko postavljeni, u Berlin idem po medalju”

Predstavnika zadarskog atletskog klub osoba s invaliditetom Fortius, Vladimira Gašpara očekuje nastup na Europskom prvenstvu u bacanju koplja. Prvenstvo je u tijeku i održava se u Berlinu.

Gašpar je do sada odradio jedno natjecanje, na Grand prixu u Parizu osvojio je izvrsno drugo mjesto. Prije odlaska u Njemačku boravio je s reprezentacijom Hrvatske na pripremama na Bjelolasici.

Osvrno se Vladimir na taj dio te je najavio i ovo svoje najveće natjecanje na kojem će sada nastupiti.

„Bilo je super, formu smo podignuli na jedan viši nivo u tih deset dana koliko smo bili gore. Berlin jedva čekam, idem po medalju, želim ju. Visoko sam podignuo letvicu ali medalja je želja, bez obzira koje boje bila“.

Brigu o Gašparu vodi diplomirani kineziolog, dugogodišnji sportski djelatnik i trener iza kojeg su brojne osvojene medalje na najvećim svjetskim natjecanjima, Edi Stipić.

“S radošću dolazim na treninge, a on s radošću sve odrađuje. Ne trenira predugo, ali po konstituciji se vidi da je unatoč svom hendikepu niskog rasta izuzetno sposoban za bavljenje sportom. Jako je nadaren za učenje tehnika, što mogu reći iako ja nisam specijalist za koplje. Drago mi je što ide na veliko natjecanje, nemam velika očekivanja, želim da bude sretan tamo pa će postići dobar rezultat“.

Sve je krenulo od predsjednika Fortiusa, Ante Rubeše.

„Klub je osnovan na poticaj mog prijatelja Vladimira, koji se zaželio profesionalno baviti sportom, a s obzirom da se so sada okušao u različitim disciplinama brzo je došao u formu i ovladao bacanjem koplja. Možemo reći da smo kao klub imali Božje pomazanje, jer se rada s Vladom prihvatio najbolji trener kojeg smo mogli zamisliti Edi Stipić. Pristao je odvojiti dio svog vremena unatoč brojnim obvezama i vjerujem da će zajedno s njim postići vrhunski rezultat“.

Debitantski nastup na europskoj smotri Gašpar će zabilježiti ove nedjelje.