28 stu 2023
Streličari SK Zadar, Luana Blaslov i Josip Šare državni prvaci
Naslovna slider

Streličari SK Zadar, Luana Blaslov i Josip Šare državni prvaci

Održano je Prvenstvo Hrvatske u disciplini vanjsko metno kolo WA 720 u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i Streličarskog kluba „Glina“. Prije svega, moramo uputiti pohvale organizatorima koji su svojim vrijednim radom omogućili protočan i zanimljiv tijek natjecanja. Održavan teren ŠRC Banovac odlično je poslužio streličarskim namjenama, a sunčano vrijeme ukazivalo je na sam vrhunac mjeseca kolovoza. U službenom otvaranju ovog turnira kao završnice vanjske sezone 2018. g. razveselio nas je izvrstan nastup mažoretkinja „Glinske Banice“.

Natjecatelji Streličarskog kluba „Zadar“ bili su:
Darko Polić Barba, senior, dugi luk
Josip Šare, senior, dugi luk
Vladimir Ćirković, senior, dugi luk
Tomislav Košta, veteran, dugi luk
Luana Blaslov, seniorka, zakrivljeni luk

U konkurenciji seniora dugim lukom, po ispucanim serijama kvalifikacijskih borbi, Barba se s konstantnim pucanjem (306 krugova u prvoj te 307 krugova u drugoj seriji) i ukupnih 613 krugova smjestio na 6. mjesto. Šare je s ispucanih odličnih 640 krugova zauzeo 3. mjesto po konačnom poretku. Naš je Vlado ostvario 563 kruga što ga je u jakoj konkurenciji smjestilo na 9. mjesto. Prvih osam natjecatelja ulazi u eliminacijske borbe, stoga ovdje nažalost završava natjecanje za Ćirkovića.

U eliminacijskom dijelu natjecanja i četvrtini finala ždrijeb nažalost spaja naše streličare Josipa i Barbu. U tijesnoj borbi učitelja i učenika kao pobjednik izlazi Šare (7:1). U polufinalu susreće se s Krešimirom Mihaljem (SK „Dubrava“) i pobjeđuje rezultatom 6:0. U dvoboju za zlato dočekuje ga jaka Kuna, Tomislav Nemet (SK „Kuna“). Neizvjesna borba do samoga kraja završila je sjajnom pobjedom našega Josipa. Zlato i naslov državnog prvaka u konkurenciji seniora dugim lukom! Čestitamo!

Tomislav Košta, u konkurenciji veterana dugim lukom, snašao se jako dobro u prvoj seriji kvalifikacija. Dobar osjećaj pucnja doveo ga je do ostvarenih 286 krugova i 4. mjesta. U drugoj seriji neznatno pada na 276 krugova, no i dalje zauzima 4. mjesto. Sveukupno 562 kruga i 5. mjesto za našeg Tomislava.

Luana Blaslov, seniorka zakrivljenim lukom, u prvom dijelu natjecanja ostvaruje odličnih 314 krugova – osobni rekord za jednu seriju na 70m – što bi je u muškoj konkurenciji smjestilo na visoko 3. mjesto! U drugom dijelu kvalifikacija, rezultatom je pala, 287 krugova, no ipak je naposljetku izvukla rezultat od preko šest stotina; skroman 601 krug i prvo mjesto.

Naša ekipa seniora dugim lukom Polić, Šare i Ćirković, prema ukupnom zbroju ispucanih krugova (1, 816 krugova) smjestila se na drugo mjesto i osvojila srebrnu medalju! Bravo dečki!

Tekst i foto: SK Zadar