23 velj 2024
Stipe Kuliš: Toliko truda, neprospavanih noći je uloženo u ovo zlato
Košarka

Stipe Kuliš: Toliko truda, neprospavanih noći je uloženo u ovo zlato

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija do 16 godina novi je prvak Europe. Do naslova najboljeg naši dečki došli su na prvenstvu održanom u Novom Sadu. U uzbudljivom finalu bili smo bolji od Španjolske 71:70.

Dio cijele te lijepe priče su i dva Zadranina, igrač Duje Brala i prvi asistent izbornika Mile Karakaša, Stipe Kuliš.

Stipe Kuliš mladi zadarski košarkaški stručnjak voditelj je Škole košarke u KK Sukošan te trener juniora KK Sonik Puntamika. U mlađim reprezentativnim selekcijama već je aktivan poprilično dugo.

„Ovo mi je bila četvrta reprezentativna akcija, bio sam s U20 reprezentacijom, ranije i s U14 te dva puta s U16 reprezentacijom. Ovo sada ipak je kruna svih okupljanja, rezultat za pamćenje i trajno sjećanje”.

Jesu li se dojmovi slegli.

„Ni približno, to je jedan koktel emocija, onaj trenutak kad smo postali europski prvaci je nešto neopisivo. Toliko truda, uloženog rada, dana, neprospavanih noći je bilo posvećeno ovome i trebat će proći dosta vremena dok se dojmovi ne slegnu”.

Prije početka prvenstva koje su bile ambicije.

„Nismo baš bazirali se na rezultat, htjeli smo rasti iz dana u dan, a rezultat je trebao biti bonus. Kada uđeš među osam, onda znaš da si spreman za nešto veliko. Znali smo, vjerovali smo da možemo otići do kraja, jer dečki su strašni i to su svojim trudom i zalaganjem i zaslužili”.

Uoči finala rekli ste da idete po zlato.

„Upravo tako, bili smo ga „gladni”, vjerovali smo u sebe iako su nas predstavljali kao totalne autsajdere, međutim na parketu su dečki pokazali što mogu. Veliki su to potencijali, na njima je sve, moraju i dalje biti ustrajni na svom putu, jer samo rad je jamac toga da naprave karijere kakve i zaslužuju”.

Suradnja s Karakašom.

„Izvrsna, super sinergija, funkcionirali smo i više nego optimalno, a to je i dalo pravi rezultat kao što se vidi”.

Dino Rađa i Stojko Vranković.

„Njihovo iskustvo i podrška je bila enormna. Svaki savjet smo upijali, ti ljudi koji su prošli sve u svojim karijerama, kada vidite Rađu, člana Kuće slavnih kako plaće i Vrankovića sa suznim očima, onda znate da ste postigli nešto veliko”.

Duje Brala.

„Duje je naš zalog za budućnost, riječ je o momku koji je godinu dana mlađi od ovih momaka. S razlogom je bio pozvan u ovo društvo i od njega vrlo skoro jako puno očekujemo”.

Planovi u skorašnjoj budućnosti.

„Napredovati iz dana u dan i dodatno se educirati. Želim se zahvaliti svim Zadranima koji su nam dali podršku. To nam je puno značilo, nadam se da sam svima uspio odgovoriti na poruke i čestitke. Vidimo da je ovo velika stvar i vjerujem da smo pokazali da Hrvati žive košarku, pogotovo moji Zadrani”.