07 srp 2024
Pavle Mandić pobjednik regate Škole jedrenja u Lukoranu
Naslovna slider

Pavle Mandić pobjednik regate Škole jedrenja u Lukoranu

Pavle Mandić iz JK Uskok iz Zadra pobjednik je subotnje regate Škole jedrenja u klasi optimist, koju su u protekla dva mjeseca petu godinu zaredom u Lukoranu organizirali JK Uskok, Općina Preko i TZO Preko.

Drugo i treće mjesto također je pripalo članovima JK Uskok, Affanu Avdibegoviću i Bruni Gregurević, a među osmero finalista plasirali su se još Igor Tanovitski (JK Uskok, Lukoran), Pavao Kosor (JK Uskok, Lukoran), Toni Morić (JK Guc, Sali), Marčelina Petričić (YC Biograd) i Leon Patric (JK Guc, Sali).

Završna regata Škole jedrenja, koju su pokrenuli Lukoranci Tiho Ivanov, Slavko Bačić i Ivica Luković, okupila je 44 polaznika škole jedrenja iz Zadra, Lukorana, Biograda i Sali.

Svojim dolaskom program je uveličao aktualni svjetski prvak u klasi 49er Mihovil Fantela, koji je kazao kako u njegovo vrijeme, kada se počeo baviti jedrenjem, nije bilo ovakve organizacije regata

“Čestitam svima koji su sudjelovali u radu škole, organizaciji i trudu da se održi petu godinu zaredom. Nadam se da će većina polaznika nastaviti jedriti i zapamtiti svoju prvu regatu. Sjećam se dobro svoje prve regate, Veliki za male u Jazinama 1996. godine. Organizacija je bila puno skromnija i zato vam od srca čestitam na trudu i ustrajnosti” – poručio je Mihovil Fantela.

Peta Škola jedrenja u Lukoranu okupila je u protekla dva mjeseca 20-ak djevojčica i dječaka s otoka Ugljana i Pašmana rođenih između 2007. i 2011. godine, a na završnu regatu došlo je 44 malih jedriličara iz Zadra, Biograda i Sali te još najmanje toliko navijača, prijatelja, roditelja…

Kapetan Tiho Ivanov i ovoga je puta zahvalio volonterima iz Lukorana koji cijelo ljeto nesebično pomažu u organizaciji te naglasio kako je ipak najveći teret na trenerima JK Uskok i njihovoj stručnoj pomoći.

Tekst i foto: Naši škoji