Mavrović i Božić: Iskustvo iz WSB lige će za Bepa biti itekako dragocjeno

Vrijeme čitanja: 2 min

Nešto manje od mjesec dana ostalo je do profesionalnog debitantskog nastupa zadarskog boksača Josipa Bepa Filipija u zagrebačkoj Areni.

Bepo će nastupiti na priredbi 8. rujna koju organizira Fillip Hrgović. Protivnik Filipiju bit će Srbin, Predrag Jevtić. Pripreme za taj nastup Bepo je počeo u rodnim Salima.

Ono što nas zanima je kako na njegov odlazak u profesionalne vode gledaju dva hrvatska proslavljena boksača, Željko Mavrović i Stjepan Božić.

Željko Mavrović vjeruje da Bepa očekuje i tu dobra karijera.

„Postigao je i više nego dobre rezultate na području amaterskog boksa i normalan je slijed da se dečko želi okušati i u profi vodama. Iz boksačke je obitelji, svi su u tome i to je velika prednost. Kvalitetan je boksač i mislim da će imati što za reći. Boksao je i u WSB ligi i to iskustvo će mu biti ogromna prednost. Ja mu želim svu sreću“.

Rado je nekoliko riječi rekao i Stjepan Božić.

„Pravi dečko, vrhunski sportaš koji je imao stvarno dosta uspješnu amatersku karijeru. Ono što će mu ovdje biti od najveće važnosti jest iskustvo koje je dobio nastupajući u WSB svjetskoj ligi nekoliko godina. To je po meni veliki dobitak jer je i to u biti već pravi profesionalizam. Zna što ga čeka, okusio je to. Neće mu biti lako, put je težak ali vjerujem da će napraviti dobru profesionalnu karijeru što mu ja od srca i želim“.

Lijepo je čuti ovakve optimistične riječi od dva naša proslavljena boksača i vrhunska sportaša. Sigurno će i ove riječi puno djelovati na samog Bepa.