D. Blatnjak: Ni Ćustić niti bilo tko drugi nikad mi neće sastavljati momčad

Vrijeme čitanja: 2 min

Odlukom Uprave NK Zadar Dragan Blatnjak od jučer više nije trener prvog sastava drugoligaša sa Stanova. Evo što je rekao direktor kluba Svetko Ćustić.

„Od prvoga dana kada sam došao u NK Zadar moj stav je da se nitko ne smije postaviti iznad kluba, počevši od mene samoga pa do bilo kojeg trenera, igrača ili djelatnika kluba. Nakon što je dugo godina Klub funkcionirao na određeni način, mi nastojimo uspostaviti jedan drugačiji sustav rada, gdje se mora znati tko što radi, tko je za što odgovoran i kako se tko treba ponašati na određenoj funkciji. U tome nismo pronašli zajednički jezik s gospodinom Blatnjakom i to je za nas sada završena priča“.

Potražili smo i drugu stranu, Dragan Blatnjak dodaje.

„Ja jednostavno Svetku Ćustiću nisam dozvolio da mi sastavlja momčad i da igraju njegovi igrači. Ako to znači da sam se izdignuo iznad kluba, onda jesam. Svi koji me znaju itekako su upoznati da ja nikad ne bih ništa rekao i radio kontra kluba i igrača. Međutim, nikad nikom neću dozvoliti da mi se mješa u struku i da mi sastavlja momčad. To je jedini razlog zašto sam otišao“.

Ovakav rasplet definitivno niste očekivali.

„Nisam, jer sam došao s puno energije i srcem u taj klub. Želio sam mu pomoći da stane na zdrave noge ali u četiri mjeseca koliko sam tu dobro sam uvidio da klub ne ide u pravcu s kojim oni izlaze u javnost, kako to prezentiraju. Po meni klub je u jako lošem stanju i mišljenja sam da Svetko Ćustić nije osoba koja može ovaj posao dobro obnašati i napraviti klub onakvim kakav bi trebao biti“.

Žal i ogorčenje u glasu se osjeća.

„Naravno, mislim da smo svi skupa mogli napraviti jedan pozitivan pomak. Žao mi je momaka koji su tamo, ogorčeni su, ne primaju svoje plaće, dosta igrača koji su došli sa strane nemaju niti ugovor, ne znaju svoju sudbinu, ovo nije način na koji klub može funkcionirati i ići prema naprijed“.