31 svi 2023
Postoje li granice uistinu ili ih namećemo sami sebi?
Naslovna slider

Postoje li granice uistinu ili ih namećemo sami sebi?

Paklenica Avanturist tim s instruktorom Danijelom Salopekom se nedavno uvjerio u potonje – granice su ništa više već samo plod naših umova.

John McDonald izgubio je vid kao 12-godišnjak, no to ga ne sprječava da danas, u 55. godini života, vodi sasvim normalan život.

Dolaskom na aktivni odmor u Starigrad, kontaktirao je Paklenica Avanturist tim kako bi dogovorio satove penjanja s njihovim instruktorom.

Vođeni znatiželjom odlučili su prihvatiti taj izazov.

Jedan od bitnijih faktora uspješnog provođenja usluga Paklenica Avanturist tima je međusobna komunikacija instruktora s penjačima stoga sljepoća McDonalda nije predstavljala nikakvu prepreku.

Oslonjen na upute te svoje vlastite instinkte, uspješno je savladavao svaki postavljeni smjer te se bez ikakvih poteškoća penjao sve do vrha i spuštao natrag.

Ponekad se jednostavno izgubimo u rutini svakodnevice, kanjonu Velike Paklenice i vlastitim mislima, a onda se pojavi samo jedna osoba, sa svojom životnom pričom, koja je sasvim dovoljna da nas vrati u stvarnost života.

Počaščeni smo i zahvalni gospodinu McDonaldu na ukazanom povjerenju, ističu u Paklenica Avanturist timu.

Neka nam svima njegova volja, snaga i želja posluže kao motivacija i primjer da ništa nije nemoguće ukoliko to dovoljno želimo!