29 ožu 2024
Braća Fantela izvrsna šesta, Ninčević /de Micheli Vitturi 23.
2018 Hempel Sailing World Championships
Naslovna slider

Braća Fantela izvrsna šesta, Ninčević /de Micheli Vitturi 23.

Četvrti dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u Aarhusu je iza nas. Sve klase su startale, znači da je flota od oko 1400 jedriličara iz oko 90 zemalja na moru!

Među njima naravno i sva CRO jedra, a ono što najviše volimo je kad jedro s našom nacionalnom oznakom prođe prvo ciljnom linijom. Uspjelo je to Šimi i Mihovilu Fanteli u četvrtom plovu kvalifikacija za 49er, što ih je diglo na šesto mjesto ukupnog poretka nakon pet od osam plovova kvalifikacija za ovu disciplinu. Peti plov nije bio dobar, tek 25. mjesto, no to su odbacili.

Odlično smo startali prvi plov, poveli smo po sredini plova i uspjeli zadržati prednost do cilja. U drugom plovu smo imali jednu tehničku grešku u manevru, ispao je Mihi konop iz ruke i to nas je puno koštalo, morali smo izbjegavati druge posade, doslovno stati na mjestu, tu nam je flota pobjegla i više ih nismo mogli uhvatiti. Gledamo svoje ciljeve, bitno je napredovati, ovo se sve normalno događa, nedostaje iskustva, ali odlično da se penjemo i da se možemo tuči s najboljima – komentirao je Šime.

Vode Portugalci Lima/Costa.

Dobro su jedrile i djevojke u 49er Fxu, Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi, bile su izvrsne druge u petom plovu, ukupno su 23., što je taman unutar onoga što ciljaju u kvalifikacijama, ulazak u zlatnu finalnu skupinu. Vode Dankinje Nielsen/Olsen.