Humanitarna udruga Antonio Jurjević: “Idemo još jednom svi za Antonija i Leona napraviti pravu stvar”

Vrijeme čitanja: 2 min

Na Višnjiku je najavljen 2. po redu Memorijalni humanitarni malonogometni turnir “Antonio Jurjević”. Prijave za turnir koji će se igrati na terenima u ŠC Višnjik traju do 14. kolovoza.

Željko Skukan iz organizacije.

„Da je Antonio živ danas bi napunio 28 godina. Eto baš na taj dan mi ćemo najaviti i drugo izdanje turnira koje ide u njegovu čast. Turnir će kao i lani početi 16. kolovozu na terenima Višnjika. Veselimo se što je odaziv i ovog puta odličan a još ima i dosta vremena za prijaviti se, sve do 14. kolovoza kada će biti i izvlačenje parova. Imat ćemo seniorski i veteranski turnir i svi su pozvani da nam se pridruže. Hvala za sve Marinku Katuši i Bim Perici te svim ostalim sponzorima, njihova pomoć puno nam znači””.

Sav prihod od kotizacije koja iznosi 400 kuna, hrane i pića ide u humanitarne svrhe za pomoć našem malom sugrađaninu Leonu Markoviću koji jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma, odnosno trombocitopenije s odsustvom radijusa. Za operaciju je potrebno 157 tisuća dolara a do sada je za kotizaciju uplaćeno 10 tisuća dolara.

Frane Volpi Kobal.

„Lani je bilo 76 ekipa na turniru i mislim da je to rekordan broj za našu Županiju. Vjerujem da će i ovog puta broj biti izvrstan. Prikupili smo 76 tisuća kuna, 30 je otišlo za spomenik našem Antoniju, za Petru Zrilić smo uplatili 19 tisuća kuna i 16 je išlo u zadarsku pedijatriju za dva krevetića. Po završetku turnira smo se skupili i osnovali Humanitarnu udrugu Antonio Jurjević koja egzistira dva mjeseca. Mi želimo ovaj humanitarni rad raditi kroz ime našeg Antonija koji je bio duša od čovjeka. Imali smo i jedan koncert za Petru Zrilić još jedan, skupili smo od prodaje karata 5o tisuća kuna, imali smo akciji i s NK Zadrom za Lauru Dragaš gdje smo prikupili 7 tisuća kuna. Bar jednim djelom želimo pomoći sada i našem malenom Leonu. Želimo potaknuti i druge ljude da naprave neku humanitarnu akciju, 4. kolovoza u Q baru je party za malog Leona i za nekoliko dana u Otoku pokraj Sinja, odakle je otac od Leona također će biti humanitarni nogometni turnir”.

Direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović.

„Sretan sam i ponosan što radim s ovim dečkima koji imaju veliko srce. Rade prave stvari i tu smo uvijek za njih. Ovo je prava priča i mi ćemo to uvijek podržati. Sve je organizirano na jednom visokom nivou i drago mi je da je Višnjik domaćin jednog ovakvog događaja”.

Još jednom Volpi Kobal.

„Pozivam i ovom prilikom sve Zadrane da se odazovu sutrašnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju organiziraju zadarski sportski novinari s početkom u 8 sati na Transfuziji. Dolazimo i mi, skupa smo puno jači. Veliko je zadarsko srce”.

Organizatori turnira su Humanitarna Udruga Antonio Jurjević, te Malonogometni klubovi Plovanija i Brodarica.