29 ožu 2024
Varoš osvojila Sukošan futsal kup 2018
Futsal

Varoš osvojila Sukošan futsal kup 2018

Nakon gotovo sedam godina krenuo je opet u Sukošanu malonogometni turnir, koji je već na prvoj „škalini” dosegao razinu igre od nekadašnjeg poznatog turnira, gdje se tražila karta više. Zaslužni za to su organizatori Niko, Drago, Ante i svi ostali iz NK Zlatne luke, koji su sve učinili kako bi gledatelji kojih je u posljednjim kolima bilo dosta uživali u haklu.

Finale:

VAROŠ – IDASSA NADIN 2:1

SUKOŠAN – Sportski centar. Gledatelja 500. Suci: Domagoj Knez i Luka Popović.

VAROŠ: Baričić, Vuković 1, Perišić, Fatović, Vukić, Radman, Krajačić, Jurlina. Erlić, Klarin 1. Voditelj: Željko Bakarić.

IDASSA NADIN: Tokić, Remšak, Čulina, Šamija 1, Rodić, Radić, Bralić, Buzov, Škara, Ledenko.

Voditelji: Mateo Novaković i Vedran Vinketa.

Bez imalo respekta prema protivniku se krenulo borbeno, napadački i žustro sa obe strane kao da je ova utakmica biti ili ne biti. Istina onaj tko bude bolji okitit će se lijepim novčanim iznosom i pokalom pobjednika, a ovaj put je to bio Varoš, zasluženo.

U četvrtojminuti bilježimo dobar pas Krajačića za Radmana no ovaj je kratak vratar Tokić prije od njega stiže loptu. I dalje se igra napadački ovaj put Idassa Nadin preko Ivana Škare koji je sve učinio kako treba tukao no vratnica se ispriječila minuta je osma. Nakon nekoliko izrađenih akcija u 12 minuti Varoš postiže zgoditak. Strijelac je Karlo Klarin koji je nakon ubačaja iz pozadine uhvatio jednu loptu, Tokić je bio u bloku no Klarin je pored njega zabio za 1:0.

Dugo se igralo „va bang”, a onda su „Varošanci” postigli zgoditak preko Dragana Vukovića, on je izbio sam pred Tokića, prethodno je nadmudrio Remšaka i to je 2:0 u prvoj fazi drugog dijela susreta. Mirnom i pametnom igrom, a bilo je dosta dobrih driblinga udaraca na gol i obrana Varoš je znao sačuvati stečenu prednost iako su „Idasovci” bili jako blizu poravnanja, pogotovo Remšak je imao prigodu „matnu” u 36 minuti, no nije uspio tako da je pobjeda otišla na stranu Varoši.

-Znali smo da je Idassa Nadin dobra momčad, da imaju sve ono što trba za mali nogomet, ali smo dobro razradili njihovu igru i zasluženo se okitili nagradom najboljeg, kazao nam je kratko Željko Bakarić voditelj Varoši. -Jednostavno nas nije išlo, imali smo prigode koje nismo iskoristili i protivnik Varoš je pobjedio, čestitam mu na osvajanju turnira, kazao je voditelj Idasse Nadin Vedran Vinketa.

Susret za treće mjesto:

SUKOŠAN ZLATNA LUKA – TIN 1:6

SUKOŠAN ZLATNA LUKA: Dijan, Brkić, I. Sudinja, J. Sudinja, Vrsaljko 1, Štrenja, Smolić. Voditelj: Darko Smolić. TIN: Čurčija, Krsović, Burčul 3, Čačić 1, Katalinić 2, Pezelj, Colić, Lučić, Baščevan, Kurtin. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuč. U igri za treće mjesto bolji je bio Tin koji je udijelio Sukošanu ZL čistih „pola duzine” te osvojio to mjesto, zasluženo. Najbolje ekipe i pojedinci:

Prvo mjesto 15000 kuna i pokal pripalo je Varoši.

Drugo mjesto osvojila je Idassa Nadin 7000 kuna i pokal,

Treće mjesto Tin 3000 kuna i pokal.

Najbolji igrač turnira Karlo Klarin (Varoš),

Najbolji strijelac Toni Katalinić (Tin),

Najbolji vratar Rafaelo Baričić (Varoš).