27 lip 2022
Toni Prostran karijeru nastavlja u Portugalu. FC Porto njegov je novi klub.
Košarka

Toni Prostran karijeru nastavlja u Portugalu. FC Porto njegov je novi klub.

Zadarski košarkaš, 27 godišnji razigravač Toni Prostran pronašao je novi klub te će od sljedeće sezone igrati u Portugalu u FC Porto. Lanjsku sezonu započeo je u grčkom Kolossosu a završio u švedskom Jamtlandu.

Ugovor je potpisan i vrlo brzo Toni će se uputiti put Portugal.

„Jako sam sretan i zadovoljan. Imao sam i nekih drugih ponuda ali ova mi je bila najbolja te sam ju i prihvatio. Riječ je o klubu koji puno ulaže, to je sportsko društvo koje je spojeno s nogometnim. Ime Porto, mislim da sve govori o kojoj je instituciji riječ. Trener Moncho Lopez je baš inzistirao na mom dolasku i to me posebno veseli. Puno mi je značila i riječ Saše Borovnjaka koji tamo igra dvije godine i sada je produžio ugovor na još dvije. Rekao je samo riječi hvale o njima, tako da nisam puno niti razmišljao“.

Ambicije kluba su velike kako si rekao.

„Jesu, cilj je osvojiti prvenstvo i Kup i u Europi otići što dalje. Igrat ćemo Champions ligu i želimo u njoj dogurati što dalje. Vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti sve što se od nas traži“.

Kada Toni odlazi put Portugala.

„Idući tjedan idemo ja i moja obitelj. Počinju pripreme i želim biti maksimalno spreman za otvaranje Champions lige i ogled protiv Nižnjeg Novgoroda s kojim se sastajemo 20. rujna“.