19 tra 2021
D. Blatnjak nakon turnira u Zmijavcima: „Fali nam jedan rasni napadač!“
Naslovna slider

D. Blatnjak nakon turnira u Zmijavcima: „Fali nam jedan rasni napadač!“

Unatoč činjenici kako su nogometaši Zadra u Zmijavcima završili na posljednjem, četvrtom mjestu, njihov trener Dragan Blatnjak nije bio nezadovoljan prezentacijom svoje momčadi.

No, isto tako nije propustio priliku istaknuti kako im nasušno nedostaje jedan rasni napadač.

„Mislim da smo i jednu i drugu utakmicu zaslužili više. U obje utakmice na ovom turniru smo u najmanju ruku bili ravnopravan protivnik i Šibeniku i Hajduku II. Ono što se posebno istaknulo je da nam nedostaje jedan izraziti napadač koji će realizirati sve ove izgledne prilike koje stvaramo. Evo samo na utakmici protiv Hajduka smo ih stvorili najmanje pet-šest. Isto kao i protiv Šibenika. No, mučila nas je ta realizacija. Točno smo znali još od početka priprema da nam fali napadač i to se pokazalo u Zmijavcima. Stvarno se nadam da ćemo uspjeti dovesti jednog napadača koji će nas riješiti ove glavobolje.“

Unatoč problemu s realizacijom Blatnjak je bio zadovoljan jer je na turniru u Zmijavcima imao priliku izrotirati sve igrače u kadru i na taj način steći uvid na koga može računati u Drugoj ligi.

„Apsolutno. Bio je ovo jedan odličan turnir na kojem smo imali priliku odmjeriti snage s ekipama iz našeg ranga što mi je posebno drago. Vidjeli smo da se s tim momčadima možemo nositi ravnopravno. Dali smo priliku svim igračima i time stekli uvid u to tko nam može biti od koristi u Drugoj ligi. Sada smo puno pametniji to je sigurno. Preostaje nam još da u naredne tri utakmice do početka prvenstva standardiziramo ekipu i ja se nadam da će to onog najvažnijeg, utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca biti sve kako treba i da će štimati.“

Idućih desetak dana Zadrani će provesti trenirajući na Stanovima, a sljedeću pripremnu utakmicu odigrat će 8. kolovoza na Stanovima protiv Dugopolja. Četiri dana kasnije očekuje ih sraz protiv Šibenika i na koncu generalka protiv još nepoznatog ali pravog testnog protivnika.

 

Foto: Sport023