23 velj 2024
Stipe Žunić u kugli i Paola Borović u troskoku državni prvaci
Atletika

Stipe Žunić u kugli i Paola Borović u troskoku državni prvaci

Danas je u Zagrebu na stadionu Mladosti počelo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore i seniorke u organizaciji AK Dinamo-Zrinjevac i Zagrebačkog atletskog saveza.

Stipe Žunić slavio je u bacanju kugle hicem od 20, 41 m.

„Baš sam zadovoljan, uspio sam najduži hitac baciti u zadnjoj seriji. Imam još dosta prostora za napredak i očekujem da će kulminacija biti na predstojećem EP u Berlinu“.

U troskoku je do naslova najbolje u državi stigla Paola Borović s preskočenih 13,40 m dok je druga bila još jedna Zadranka, Katarina Gašparović.

“Nažalost, nakon prvog skoka koji je više bio na sigurno da osiguram zlato u drugom skoku sam se ozljedila i nisam mogla nastaviti natjecanje. Žao mi je, jer prvi skok koji je novi rekord Prvenstava Hrvatske nije bio tehnički dobar i znala sam da mogu puno bolje od tog. Nažalost, u sportu kad si najbolji onda te i ozljede napadaju najviše. Neću moći braniti sutra titulu u skoku u dalj, ali se nadam da ozljeda nije velika i da ću se uspijeti spremiti za Hanžek u 9.om mjesecu” – istaknula je Paola kojoj želimo što brži oporavak i povratak na tartan stazu.

Dino Pervan skočio je u dalj 7,63 m i zauzeo je četvrto mjesto. Prvenstvo se nastavlja sutra.