Hrvatska vaterpolska U-19 reprezentacija bez pobjede u Varaždinu

Vrijeme čitanja: < 1 min

Hrvatska vaterpolska reprezentacija U-19 koja se nalazi na pripremama u Varaždinu za EP u Bjelorusiji odigrala je i kontrolni turnir na kojemu je izgubila sve četiri utakmice (Grčka, Srbija, Crna Gora, Mađarska).

O odrađenom izbornik Joško Kreković je rekao.

“Ovaj turnir je i planiran tako da nam dođe odmah nakon bazičnih priprema kao jedna provjera i mislim da je u potpunosti ispunio moja očekivanja, bez obzira na rezultate koje smo napravili. Četiri poraza, mi nastavljamo naš zacrtani plan prema programu po kojem radimo, ovo je turnir gdje rezultat i nije najvažniji. Neke utakmice smo mogli i dobiti i šteta da je da nismo, ali ovo je jedna nova ekipa i ovaj turnir nam je pokazao neke naše slabosti na kojima ovih narednih mjesec dana moramo ozbiljno raditi i u tom smislu je ovaj turnir dobar. Mi smo ga praktično u trku prošli ne izlazeći niti jedan trenutak iz pripremnog plana, ideja je više bila da plivanje pretvorimo u vaterpolo a ne nešto tehničko taktički odigravati i inzistirati”.

U sastavu reprezentacije nalaze se i trojica igrača VK Zadar 1952, Ivan Vrbnjak, Roko Jurišić i Marin Jovančević dok je vratar još jedan Zadranin, Jerko Jurlina.

Dečki su sada dobili nekoliko slobodnih dana a pripreme se nastavljaju u Sisku 27. ovog mjeseca.