Roko Erslan i Jure Planinić iz KK Zadar na konačnom popisu izbornika Anzulovića za EP u Latviji

Vrijeme čitanja: < 1 min

Juniori Košarkaškog kluba Zadar Roko Erslan i Jure Planinić našli su se među dvanaestoricom putnika U-18 reprezentacije Hrvatske koja će krajem ovog i početkom idućeg mjeseca u Latviji igrati Europsko juniorsko prvenstvo.

Nakon uspješnih prijateljskih utakmica s reprezentacijama Poljske i Slovenije u kojima se ukupno 4 puta slavilo te osvojenog turnira u Francuskoj, U18 reprezentacija polako završava s pripremama za Europsko prvenstvo.

Juniori su tako u konačnom sastavu otputovali u Finsku gdje će danas i u ponedjeljak odigrati prijateljske utakmice, posljednje probe prije pravih europskih ispita. Zatim iz Helsinkija lete za Latviju gdje će se od 26. srpnja do 5. kolovoza boriti za mjesto pod europskim suncem, a ždrijeb ih je svrstao u skupinu A s reprezentacijama Grčke, Italije i domaćina Latvije.

Uz Roka i Juru na popisu izbornika Vladimira Anzulovića nalaze se još Oton Janković, Luka Šamanić, Lovre Runjić, Edi Patekar, Jan Plaokaj, Filip Vujčić, Mario Rajčić, Vito Čubrilo, Kruno Macner i Danko Branković.

Stručni stožer uz Anzulovića čine još pomoćni trener Hrvoje Radanović, kondicijski trener David Zubčić, fizioterapeut Mladen Pranić te instruktor HKS-a Darko Kunce.

 

Foto: HKS