T. Paleka: “Tenis je u Zadru postao jako popularan. Hvala Bogu, bilo je i vrijeme!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Renata Čobranić i Josip Živić pobjednici su Teniske lige rekreativaca grada Zadra, odnosno njenog proljetnog dijela. Ove godine rekordan broj. Što tenisača što tenisačica njih oko 120. Sretan i zadovoljan onim što je Liga pokazala i ove godine bio je alfa i omega natjecanja, osnivač, povjerenik i igrač, sve u jednom, Tomislav Paleka.

„Ma super zadovoljan. Bilo je puno ljudi pa smo malo i promijenili sustav natjecanja. Igralo se na dva terena, četiri meča u vrlo ugodnoj atmosferi. Na kraju su pobjednici pokazali da igraju jako lijep tenis, pogotovo u ženskom dijelu lige gdje se igrao i više nego dobar tenis.“

Rekli smo već kako je Liga ove godine bila najmasovnija dosada. Koliko je teško to sve bilo izgurati do kraja i držati sve natjecatelje na okupu? Ipak oni nisu profesionalci.

„Ma ja ovim putem stvarno moram pohvaliti sve sudionike jer su se svi ponašali korektno. Samim time i meni su olakšali posao. Nadam se kako će tako biti i u sljedećim izdanjima.“

Ono što svakako treba istaknuti je i da se ove godine po prvi puta igrao i proljetni dio ženskog dijela turnira.

„Tako je. Bilo je osamnaest dama koje su igrale svoju ligu. Ima nekakvih naznaka kako će ta brojka i narasti u budućnosti za njih još nekoliko. Ali o tom po tom. Vidjet ćemo sad ubrzo kada krene onaj jesenski dio lige.“

Podsjetimo se malo i početaka ovog natjecanja. Krenulo se s nekih 60-ak igrača, a sada je ta brojka gotovo poduplana. Pametnome dosta.

„I tu još moramo napomenuti kako se ovoj sadašnjoj brojci od 120 igrača treba pridodati još njih 15-ak koji su odustali putem. Što zbog ozljeda što zbog nekih privatnih obaveza. Dakle, ove godine smo baratali brojkom od oko 135 igrača. Ono što moram istaknuti jest da se tenis u Zadru konačno ispopularizirao i iskreno se nadam kako će se to sve skupa širiti još i više. I među tenisačima i među tenisačicama.“

Moramo pohvaliti i naše susjede iz Biograda na Moru koji su također odigrali zavidan broj mečeva. Možda bi se koji Masters mogao odigrati i u ovom našem kraljevskom gradiću?

„Pa znate što ću Vam reći. Iz Biograda na Moru nam je pristiglo nekoliko igrača i postoje nekakve najave kako će ih pristići još. Nama je to jako drago. Svi koji su upućeni znaju kako se tamo igra jako aktivno i jako nam je drago da su nam se pridružili. Sad je red na nama da se potrudimo pa da idući Masters uspijemo organizirati u suradnji s Biogradom na Moru da se igra i na ovim našim ali i na njihovim terenima,“ za kraj će Paleka.

Novo izdanje jesenske lige starta već 28. kolovoza i otvorena je za sve one koji bi se htjeli okušati u ovom hvale vrijednom projektu.