PH za kadete i juniore: Veslačima Jadrana šest odličja

Vrijeme čitanja: < 1 min

Veslači Jadrana osvojili su šest medalja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete održanom u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun. Tri srebrne medalje i tri brončane medalje rezultat je koji su ostvarili kadeti, mlađi juniori i juniori.

U kategoriji juniora srebrne medalje osvojili su četverac bez kormilara u sastavu Stipe Vujević, Dominik Cimera, Ivan Grancarić i Tonči Bezinović te Maris Milin u samcu lakih juniorki. Posada koja je nastupila u četvercu bez kormilara osvojila je i brončanu medalju u disciplini četverca sa kormilarom gdje je kormilar bio Filip Mijić. Ela Žuvanić osvojila je četvrto mjesto u samcu juniorki.

Kod mlađih juniora dvije medalje osvojile su veslačice i to u četvercu na pariće koji je veslao u sastavu Laura Antičević, Margita Andrić, Natali Pera i Elizabeta Stipanov. U disciplini dvojca na pariće srebrne su bile Margita Andrić i Laura Antičević.

U kategoriji kadeta brončanu medalju osvojile su Sara Žuvanić i Ivana Sladić u disciplini dvojca na pariće. Četverac na pariće kadeta u sastavu Bernard Murtić, Đani Peričić, Petar Miloš i Ivan Mustać izborio je finale gdje je bio šesti dok je Lovre Lapčić u samcu zauzeo peto mjesto. Iva Zorić u istoj disciplini bila je deseta.

Četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Grgo Gurlica, Mihovil Bogatić, Ivan Validžić i Frane Bencun zauzeo peto mjesto nakon što je morao nastupiti u oslabljenom sastavu zbog ozljede veslača Luke Pere.

Zajedno sa seniorskim Hrvatskim veslačkim prvenstvom veslači Jadrana osvojili su devet medalja, i zauzeli šesto mjesto u ukupnom poretku bodovanja klubova.

U Zagrebu su uz veslače bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin te predsjednik Nadzornog odbora kluba Gordan Marinović.