Teniska liga rekreativaca: Josip Živić slavio u muškoj a Renata Čobranić u ženskoj konkurenciji

Vrijeme čitanja: 2 min

Susretima za poredak završila je proljetna teniska liga rekreativaca grada Zadra. Na terenima TK Zadar prvo je odigran susret za treće mjesto u konkurenciji žena. Sonja Škarica je sa 6:4, 6:2 bila bolja od Merice Ivoš.

Nažalost, susret za treće mjesto u konkurenciji muškaraca nije odigran. Dvostruki pobjednik ovog natjecanja Hrvoje Grgurović u zakazano vrijeme pojavio se na terenu za razliku od svog suparnika. Tomislav Trtanj nije došao tako da je Grgurović osvojio treće mjesto bez igre.

U finalu kod žena snage su odmjerile Renata Čobranić i Lidija Švetak. Nakon odličnog meča više sportske sreće u završnim trenucima dvoboja imala je Čobranić te je stigla do pobjede 6:4, 5:7, 10:6 i tako osvojila naslov najbolje teniske rekreativke u Zadru u njegovom premijernom izdanju.

Iza njih o najboljem u muškoj konkurenciji odlučivali su Josip Živić i Perica Šarin. Uspješniji je bio Živić koji je odigrao odličan meč i u konačnici stigao do slavlja rezultatom 6:2, 6:4. Probudio se Šarin sredinom drugog seta, stigao da 4:4 i tu mu je bio kraj.

Čestitke obojici na prikazanom a posebno Josipu Živiću koju se ligi priključio tek nedavno, iz lige 5A je krenuo i u svega pet mjeseci ostvario je 21 pobjedu uz svega 1 poraz (Domagoj Kombura). Konačan ishod se vidi, pobjednik je proljetnog djela natjecanja i na tome mu čestitamo od srca.

Čestitke idu i svim ostalim sudionicima, njih je bilo oko 120. Sve to uspješno je vodio povjerenik natjecanja Tomislav Paleka. Nije mu bilo lako, ali i svaku malu eventualnu situaciju s osmijehom bi riješio. Bravo Tome, i da, već krajem kolovoza starta jesenska liga, ne sumnjamo u još veći broj sudionika jer s punim pravom već sada možemo reći da je tenis u Zadru itekako uhvatio maha i da je svakim danom sve veći broj zalubljenika u ovu igru.

Foto: Vladimir Ivanov