Nogometaši Zadra krenuli s pripremama za Drugu HNL

Vrijeme čitanja: 2 min

Večerašnjim treningom na stadionu Stanovi počele su pripreme prve momčadi Nogometnog kluba Zadar za novu natjecateljsku sezonu, čiji je službeni početak zakazan za 25. kolovoza, kada je na rasporedu prvo kolo Druge HNL.

Točno 51 dan nakon posljednje utakmice prošle sezone i pobjede protiv Vala u Kaštel Starom, koja je Zadru donijela plasman u viši rang, trener Dragan Blatnjak poveo je igrače u novi pripremni ciklus – prvi pod njegovim vodstvom.

U odnosu na prošlu sezonu, u momčadi više nema Karla Jurjevića, Marija Jurjevića, Matea Verunice, Matea Rončevića, Marka Grbavice, Valerija Jurića i Branka Čubrila. Svima njima NK Zadar zahvaljuje se na uloženom trudu, radu i doprinosu u vremenu provedenom na Stanovima te im želi sve najbolje u nastavku karijere.

Prvom ovosezonskom treningu prisustvovao je veći dio igrača koji je završio prošlu sezonu, uz neka nova lica, koja bi trebala pojačati konkurenciju u momčadi, što je glavna želja trenera Blatnjaka.

“Pred nama je 46 dana priprema, koje ćemo najvećim dijelom odraditi na Stanovima. Odigrat ćemo 6-7 pripremnih utakmica, od kojih je za sada potvrđen turnir u Zmijavcima od 27. do 29. srpnja, na kojemu će sudjelovati Hajduk II, Šibenik i domaća Croatija. Konkurencija u Drugoj ligi će sigurno biti žestoka i moramo biti spremni na sve izazove. Želja nam je da budemo čvrst i neugodan protivnik svima i na krilima prošlosezonskog uspjeha nastavimo s dobrim rezultatima pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti”. 

Igrači na prvom treningu: Jakov Pinčić, Josip Bender, Luka Matasović, Matteo Pranić, Franko Surać, Vedran Smokrović, Josip Jurjević, Nikola Šalinović, Jure Jerbić, Ivan Tokić, Ante Sarić, Ivan Ninčević, Zvonimir Begić, Ivan Paponja, Josip Anić, Karlo Torbarina, Kristijan Jurić, Dragan Župan, Josip Majić, Vinko Petković, Tarik Handžić, Mateo Šušak, Luka Juričić.

Trener: Dragan Blatnjak. Pomoćni trener: Zvonimir Jurić. Kondicijski trener: Luka Hoti. Trener vratara: Tomo Gluić. Fizoterapeut: Dino Mrkić. Liječnik: dr. Marko Prenđa.

Tekst: NK Zadar