17 sij 2022
Juniori Zadra od sljedeće sezone u ABA ligi
Košarka

Juniori Zadra od sljedeće sezone u ABA ligi

Mladi košarkaši Zadra od sljedeće sezone nastupat će u juniorskoj ABA ligi. Podsjetimo, natjecanje U-19 uzrasta u regionalnoj ligi pokrenuto je prošle sezone, a Zadar će od ove godine biti redovni sudionik, potvrdili su iz kluba.

Time će igrači koji ‘kucaju na vrata’ prve momčadi dobiti kontinuitet igranja jakih utakmica. Naravno, dobar dio juniora igrat će i A-2 ligu za momčad Sveučilišta u Zadru. Sve je to dobra prilika za stjecanje iskustva. Kadeti su taj, iznimno važan kontinuitet kvalitetnih utakmica već dobili pokretanjem nacionalne jedinstvene kadetske lige, a sada se pruža prilika i juniorima za oglede sa snažnim suparnicima – kaže sportski direktor KK Zadar Branimir Longin.

Od nove sezone juniore, ali i sveučilišnu momčad vodit će dosadašnji trener mlađih kadeta Jure Ružić, a pravo nastupa za njih još uvijek ima i Jure Planinić koji je prošle sezone odigrao nekoliko zapaženih utakmica za prvu momčad. Bit će zanimljivo vidjeti i napredak talentiranih igrača poput Erslana, Paleke i Barbaroše…

Ovo će nam biti dobra prilika da u susretima s vršnjacima iz ABA-ligaških klubova vidimo gdje smo. Teško je sada procijeniti snagu naše momčadi u usporedbi s ostalim klubovima, ali ćemo svakako dati sve od sebe da ostavimo što bolji dojam – dodaje Longin.

Prošlogodišnji prvak juniorske ABA lige je momčad Mega Bemaxa koja je u finalu svladala Crvenu zvezdu 82-60. U borbi za treće mjesto Igokea je bila bolja od Budućnosti 77-74.