Ivan Santini francuski Caen zamijenio belgijskim gigantom Anderlechtom: “Jedva čekam borbu za trofeje”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Novi veliki iskorak u svojoj karijeri napravio je zadarski nogometni internacionalac i povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Santini.  Francuski Caen nakon dvije sezone Ivan je zamijenio belgijskim gigantom Anderlechtom s kojim je danas potpisao ugovor na tri godine s mogućnošću da to bude još jedna.

Riječ je o najtrofejnijem belgijskom klubu, s 32 naslova belgijskog prvaka, 9 belgijskih kupova te nekoliko europskih naslova: dva Kupa pobjednika kupova, jednim Kupom UEFA i dva Superkupa.

„Presretan sam i jako zadovoljan. Dolazim u klubu bogate povijesti, klub s imenom i prezimenom u svijetu nogometa i sretan sam što ću biti njihov igrač. Rekao sam i nedavno kad smo se vidjeli da želim otići iz Caena iako sam imao ugovor na još jednu godinu. Želim borbu za vrh, za prva mjesta a to ću u Anderlechtu biti u mogućnosti. Zahvaljujem svima iz Caena, uživao sam i tamo ali jednostavno odlučio sam otići u neki novi izazov“.

Povratak opet u Belgiju, od 2013. do 2016. bio je u tamošnja dva kluba, Kortrijku i Standardu.

„Dolazim na poznati teren u državu i sredinu koju jako dobro poznajem i volim. Neću imati problema s privikavanjem na novu državu. I to je jako važan faktor, što da vam kažem, jedva čekam krenuti u novu avanturu“.

Anderlecht kao klub ne trpi prosjek.

„To je ono što me zanima, stvarno sam do sada većinom igrao u klubovima koji su se borili za ostanak u ligi. To je sada prošlost, želim svojim golovima pomoći Anderlechtu u napadu na prvo mjesto u Jupiler ligi koju je prošle godine osvojio Club Brugge”.