14 tra 2021
G. Jovančević: Želimo još jednom dokazati da smo i s ovim uzrastom među najboljima u državi
Naslovna slider

G. Jovančević: Želimo još jednom dokazati da smo i s ovim uzrastom među najboljima u državi

Od četvrtka do nedjelje na zagrebačkoj Šalati bit će održana završnica Kupa Hrvatske u vaterpolu u konkurenciji juniora. Među najboljih osam momčadi u državi bit će i predstavnici Vaterpolo kluba Zadar 1952.

Zadrani se nalaze u skupini zajedno s riječkim Primorjem te dva splitska sastava POŠK-om i Jadranom.

Kakve su prognoze uoči ovog turnira pitali smo trenera Gorana Jovančevića.

„Borba za medalje, to je ono što nas zanima i čemu težimo. Sigurno slično razmišljaju i ostali sudionici ovog prvenstva. Očekujem dosta zanimljivih, neizvjesnih dvoboja i vjerujem u naše dobre igre i još jednu potvrdu da pripadamo i s ovim uzrastom u sam hrvatski što znači i svjetski vrh“.

Par riječi o skupini u kojoj igrate.

„Otvaramo s Primorjem koje ima nekoliko odličnih igrača. Bit će to jako teška utakmica, POŠK-a znamo dobro, igrali smo u kvalifikacijama s njima, bili su drugi na zimskom PH, to sve govori, možda je Jadran tek nešto lošiji. Međutim, to je sve ovako na papiru, kad krene susret to u bazenu ništa ne znači i pada u zaborav“.

U kakvom raspoloženju su njegovi igrači.

„Ako im za ovakvo natjecanje treba posebna motivacija to onda ne bi bilo dobro. Imali smo problema, kako zdravstvenih tako i dosta školskih obveza. Alibija nema, kako nama tako i drugima, vrijeme je za pokazati koliko i što mogu a ja znam da mogu puno. Evo dečkima lijepe prilike za još jednom skrenuti pozornost na sebe“.