29 ožu 2024
A. Naglić: Nitko nije predodređen da vječno bude trener KK Zadar ali sve se trebalo odraditi puno suptilnije i malo drukčije
Košarka

A. Naglić: Nitko nije predodređen da vječno bude trener KK Zadar ali sve se trebalo odraditi puno suptilnije i malo drukčije

Ako je igdje sve moguće onda je to u KK Zadar. Uistinu, tu se događaju stvarno čudne stvari. Međutim, nažalost, i na to smo navikli. Od sinoć Aramis Naglić više nije trener momčadi s Višnjika. Po ocjenama struke Naglić je proglašen najboljim trenerom Premijer lige, međutim, Zadru nije dobar. Nitko ne kaže da je Aramis savršen, a tko to i jest, ali da je čovjek zaslužio i povesti momčad u narednu sezonu vjerujemo da bi se s tim složila većina ljudi u Donatovom gradu. Većina da, ali Nadzorni odbor kluba tako ne misli te mu se zahvalio.

Kontaktirali smo Naglića koji nam je rekao sljedeće.

„Žao mi je što je do ovoga došlo. Došlo je do takve situacije, nije bio baš sretan prethodni period, dogodile su se neke čudne stvari s nekim odlukama i postupcima i sve je vodilo u tom smjeru. Zadar je meni više od trenerskog posla uvijek i bio, međutim, sada smo stigli do kraja tog puta, nažalost”.

Dojma smo da ove situacije nije trebalo niti doći.

„Slažem se, mislim da se trebalo pametnije proći kroz ovaj period nakon završetka sezone. O meni to nije ovisilo, ja sam bio samo promatrač i nisam imao mogućnosti učiniti bilo što pametno”.

Bili ste još aktualni trener Zadra a u javnosti su već izašla i imena nekih drugih trenera s kojima se pričalo. Kako ste se osjećali.

„Ugodno nije bilo, klub ima potpuno pravo tražiti novog trenera, nitko nije predodređen da bude vječno trener KK Zadar ali to se trebalo odraditi puno suptilnije i malo drukčije. Sve bi onda to bilo puno drukčije, otišlo je sve u krivom smjeru i rezultat toga se sada vidi”.

Je li Naglić možda u velikoj mjeri podignuo svoja potraživanja nakon cijele situacije.

„Gledajte, ja mislim da su moji zahtjevi bili i više nego prihvatljivi, u donjem djelu ABA lige. Znate da sam i ranije prihvatio smanjenu ponudu, nikada mi Zadar nije financijski bio prioritet, više mislim da je bilo pitanje ega s druge strane koje je na kraju i presudilo”.

Poruka Zadranima.

„Hvala im na svemu, od vas novinara s kojima sam imao dobar odnos, možda i radi dobrih rezultata, hahaha. Period u Zadru bio mi je divan, uživao sam. Zadar je moj drugi dom, Hvala Tornadu koji je još jednom pokazao i dokazao da je izvrstan. Njihova ljubav prema klubu je neprocjenjiva i želim im puno sreće i veselja i u narednoj sezoni”.