29 ožu 2024
Tići NK Zadar deseti na Alpas Cupu u konkurenciji 40 momčadi
Naslovna slider

Tići NK Zadar deseti na Alpas Cupu u konkurenciji 40 momčadi

Tići Nogometnog kluba Zadar nastupili su na prestižnom međunarodnom turniru Alpas Cup, koji je održan na terenima Nogometnog kluba Kurilovec u Velikoj Gorici. Nastupilo je ukupno 40 momčadi iz 11 zemalja, a naši su momci odigrali vrlo dobar turnir i završili na 10. mjestu, ostavši na korak od četvrtfinala i borbe za medalje.

U prvom krugu Zadar je bio smješten u skupini F, gdje je sa tri pobjede i jednim porazom osvojio prvo mjesto i plasirao se u nastavak natjecanja. Pobjede su upisane protiv Međimurja (2:1), sarajevskog Željezničara (1:0) i Nogometne akademije No Limit (1:0), a jedini poraz od njemačkog RB Leipziga (0:1).

U drugom krugu kreirane su nove četiri skupine, a Zadrane su dopali Hannover, Crvena zvezda i Krško. Nakon uvodnog remija s tićima njemačkog prvoligaša 2:2, pri čemu je Zadar ispustio vodstvo od 2:0, dogodio se poraz od slovenske momčadi 0:2, da bi u posljednjem kolu dvoboj s Beograđanima završio neriješeno, 1:1.

Naši tići su tako završili na trećem mjestu u skupini sa dva osvojena boda, dok su četvrtfinale izborili Hannover i Krško. U posljednjim dvjema utakmicama na turniru Zadar je pobijedio Austriju Beč 1:0 te izgubio od Sturm Graza 1:2, što je rezultiralo konačnim 10. mjestom.

U vrlo zanimljivoj završnici naslovom pobjednika okitio se upravo Zadrov rival iz drugoga kruga NK Krško, svladavši u finalu Herthu Berlin nakon boljeg izvođena penala. Treći je bio zagrebački Dinamo, ispred Juventusa, Sparte Prag, varšavske Legie, Leipziga i Hannovera.

O jačini turnira dovoljno govori i činjenica da je Zadar za plasman u glavni ždrijeb morao igrati kvalifikacije, a na kraju su iza naših momaka ostali, primjerice, Hajduk, Crvena zvezda, Partizan, HSV, bečka Austrija…

NK ZADAR: Luka Meić, Jakov Jure Vedrić, Tomislav Pavić, Matej Segarić, Dino Đorđević, Roko Ivčević, Lovre Župan, Sebastijan Kajtazi, Lovre Pedisić, Fran Bušljeta, Frane Mrkić, Niko Obradović Dević. Trener: Igor Škorput.