S. Pernar: Uz pravog strateškog partnera uslijedit će novi procvat zadarskog nogometa

Vrijeme čitanja: < 1 min

Čovjek koji prati zadarski sportski sport u velikoj mjeri a posebno nogometi i daje mu ogromnu potporu je Slavko Pernar. Pernara se sjećamo iz zlatnog razdoblja zadarskog nogometa kad je bio i direktor tadašnjeg NK Zadarkomerc u razdoblju od 1993. – 1997. Godine.

Osvrnuo se Slavko malo na to razdoblje.

„U upravi kluba proveo sam 22 godine. Bilo je uspona i padova. Bilo je i dana kada nismo imali čime platiti bus za putovanje ili troškove organizacije utakmica kad smo imali domaćinstvo u drugim sredinama /Stobreč, Senj, Kraljevica/ pa smo po džepovima tražili novce kako bi pokrili troškove sudaca, redara itd“.

Kada se klub zvao NK zadarkomerc bilo je kudikamo lakše.

„Zlatno vrijeme za klub bilo je kada je glavni sponzor postao Zadarkomerc. Tada smo uredno i redovito podmirivali sve troškove, igrači i radna zajednica dobivali su uredno svoje plaće, investiralo se u infrastrukturu, dovodili su se najbolji igrači. Imali smo jak rukovodeći kadar na čelu s predsjednikom Antom Jurjevićem, rekao bi zlatna vremena našeg kluba“.

Kako vidi današnji Zadar.

„Iznimno mi je drago da se nakon iznimno teškog perioda klub organizira i vraća u viši rang. Nadam se da će to prepoznati i mnogi kojima je stalo do kvalitetnog nogometa u našem gradu i da će podržati vodstvo kluba u daljnjem napretku. Zadar zaslužuje 1. HNL.  Nadam se da će se to dogoditi za koju godinu. Ja im to od srca i želim. Zadar zaslužuje prvoligaša, po talentima, gospodarstvu, sve to imamo. Treba se stvoriti prava atmosfera,  pronalazak strateškog partnera je jako bitan kako bi se osigurao neometan rad kluba. Rezultat je jako ovisan o zadovoljstvu igrača i ostalih u klubu“.