F. Milin: Napravili smo selekciju i jedva čekamo početak kvalifikacija

Vrijeme čitanja: < 1 min

Godina dana prošla je otkako je zadarski nogometni stručnjak Ferdo Milin otišao u Ujedinjene Arapske Emirate gdje je preuzeo brigu od njihovoj U-16 nacionalnoj selekciji. Kako sada s odmakom gleda na razdoblje provedeno tamo.

„U početku stvarno nije bilo lagano. Proces aklimatizacije ipak je potrajao, nije se bilo baš naviknuti. To je totalno drugi svijet u odnosu na kod nas. Međutim, pohvatali smo konce ja i moj suradnik Davor Lješević i za sada imamo samo riječi hvale”.

Ferdo sada vodi brigu o U-18 reprezentaciji.

„Prebačeni smo na U18, napravili smo dobru selekciju i sada se pripremamo za kvalifikacije koje će biti tek dogodine zbog ne baš bajne političke situacije na Bliskom istoku”.

Kako su Emiraćani nogometno potkovani.

„Talentirani su, jako su brzi, imaju problem s bazičnim stvarima i na tome smo najviše radili. Znaju igrati nogomet, poznaju sustav i tzv. moderne treninge i napredak je vidljiv. To je ono što me posebno veseli”.

Što vas sada očekuje.

„Nakon odmora u Zadru sada već idem natrag. Imamo dva kampa u planu za odraditi od po mjesec dana. Jedan će biti u Dubaiju a drugi u Češkoj. Sve radimo kako bi te kvalifikacije dočekali što spremniji i uspješno ih prebrodili”.

SP je u tijeku, prognoze, koliko može Hrvatska, ostali.

„Očekujem da prođemo bar skupinu, u osmini finala igra se jedna utakmica i tamo je sve moguće. Uz Francusku istaknuo bi Brazil, Njemačku, Argentinu dok kao iznenađenje vidim i Belgiju”.