Višnjik je domaćin Otvorenog državnog prvenstva u atletici za veterane

Vrijeme čitanja: < 1 min

Klub atletskih veterana “Zadar” domaćin je Otvorenog prvenstva Hrvatske u atletici za kategoriju veterana i veteranki. Dvodnevno natjecanje na Športskom centru Višnjik održat će se danas i sutra.

Manifestacija je u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza, a pokrovitelj joj je Grad Zadar.

“Ovim putem javno se zahvaljujem Gradu Zadru i gradonačelniku Branku Dukiću kao i direktoru SC Višnjik Denisu Karloviću na velikoj financijsko-tehničkoj potpori koju su nam pružili u organizaciji ovog natjecanja”, poručio je predsjednik KAV Zadar, Borislav Perica i dodao:

“Ovo je najmasovnije državno prvenstvo za veterane i veteranke u povijesti. U dva dana na Višnjiku će nastupiti preko 250 natjecatelja što je uistinu impozantna brojka. Za primjer, kada smo 2006. godine po prvi put bili domaćini i organizatori državnom prvenstvu nastupilo je oko 80 natjecatelja. Znajući ovaj podatak mislim da brojka današnjeg prvenstva dovoljno govori sama za sebe. U ova dva dana posjetitelji će imati priliku vidjeti puno bivših atletičara osvajača medalja sa raznih prvenstava i moram reći kako je konkurencija strašna. Siguran sam i kako će ambijent biti odličan, a vidim da će nas poslužiti i vrijeme. Svi koji dođu neće požaliti jer će vidjeti kako ljudi određenih godina još uvijek imaju što za pokazati. Reći ću još samo kako nam najstariji natjecatelj dolazi iz Slovenije. To je gosp. Sluga koji ima 83 godine, a natječe se u bacanju kugle, diska te u utrci na 100 metara.”

Kako je riječ o Otvorenom prvenstvu, svoje sudjelovanje najavili su bivši atletičari i atletičarke iz ostalih država. Prije svega radi se o poznatim imenima iz svijeta atletike (rekorderima s velikih natjecanja)  iz nama susjednih zemalja.

Oba dana program na Višnjiku započinje u 17 sati, a posljednje discipline pod svjetlima reflektora na programu su u 21:30 sati.