I. Santini: Vrijeme je za novi iskorak, želim klub koji će se boriti za trofeje

Vrijeme čitanja: 2 min

Iza zadarskog nogometnog internacionalca Ivana Santinija još je jedna turbulentna sezona u francuskom prvoligašu Caenu. Kao i prošle godine i ove su se od ispadanja spasili u zadnjem kolu i to protiv velikog PSG-a.

„Nije bilo ugodno niti lako. Uspjeli smo ostati u ligi, PSG nije došao u punom sastavu, uspjeli smo to iskoristiti, osvojili smo bod što nam je bilo dovoljno za osigurati ostanak u prvoligaškom društvu”.

Jedan od najzaslužnijih za to je upravo Ivan koji je postigao 11 golova.

„Zadovoljan sam sa svojom statistikom ali mi ostaje žal što smo opet po meni imali lošu sezonu. Mene ne veseli stalna borba za ostankom iako su ljudi koji vode klub rekli da smo cilj ispunili”.

Ugovor s Caenom ima još sezonu. Međutim, kao što je rekao želi nešto više, klub koji će se boriti za trofej ili koji će imati neki veći cilj. Znači li to da je došlo vrijeme za odlazak iz Caena.

„Želim napraviti novi iskorak u karijeri, vrijeme je da krenem dalje iako je sve na klubu. Nadam se da razmišljamo isto, jer je i njima sada prilika da zarade nešto na meni. Vidjet ćemo, ja sam miran i spreman za sve opcije”.

Gdje bi želio nastaviti karijeru ukoliko do toga dođe.

„Definitivno, neka od liga petice. Želim ambiciozan klub koji će imati neke više ciljeve. Magistrirao sam na tim borbama za ostankom, još od Zadra, Njemačke, Belgije pa sada i u Francuskoj. Nije mi bitna zemlja već samo ambicije kluba” .

SP je tu, Ivana nema u Rusiji. Je li se vidio među odabranima izbornika Dalića.

„Iskreno nisam nakon što nisam bio pozivan ni na prijateljske oglede. Ja sam tu, uvijek spreman, svoj san sam ispunio čim sam zaigrao za Hrvatsku. Međutim, to je nešto najveće u karijeri svakog sportaša i ako poziv opet dođe, nitko neće biti sretniji od mene”.

Hrvatska.

„Svi ključni naši igrači su u najboljim godinama tako da mislim da možemo napraviti dobar posao u Rusiji. Prvo treba proći skupini, onda će biti lakše igrati. Vjerujem u dečke i želim im svu sreću”.

Favorit prvenstva.

„Nekoliko ih imam, to su Brazil, Argentina i Njemačka. Francuska je opasna iako je po meni još mlada a na ovakvim natjecanjima iskustvo igra veliku ulogu”.

Svratio je i do Stanova.

„Krenulo je na bolje i to me veseli. Zapuhali su neki drugi vjetrovi i to me čini sretnim. Zadar je moj klub, ja sam im velika podrška, vjerujem da ćemo ga i uspjeti dovesti tamo gdje pripada a to je u elitni rang hrvatskog nogometa”.

Do kada još je u Zadru.

„Dva tjedna, uživam u svakom danu uz jasno neizbježne treninge. Bez toga nema ništa. Uživam uz svoje najbliže ali eto brzo će uslijediti i povratak u Francusku i početak priprema. Baterije su napunjene, veselim se novim izazovima”.