D. Karlović: Muzej zadarske košarke trebao bi biti otvoren do kraja godine

Vrijeme čitanja: < 1 min

Jedno vrijeme u Zadru se dosta aktualizirala tema o muzeju zadarske košarke, tzv. stalnom postavu na kojem bi bili izloženi svi vrijedni eksponati, trofeji, dresovi, medalje, priznanja i sve ostale stvari kojima je ispisana povijest zadarske košarke.

Ideju je pokrenuo dogogodišnji ljubitelj košarke Krešo Butić koji je mnoštvo građe i prikupio. Međutim, prostora na kojem bi to sve bilo izloženo još nema, kao dom zadarskog muzeja košarke spominjao se press salon Krešine dvorane.

Gdje je zapelo, kada će i doći do realizacije tog projekta pitali smo direktora ŠC Višnjik, Denisa Karlovića.

„Težimo tome, definitivno nsimo odustali od te ideje. Dapače, sve ćemo uraditi da to sve vrlo skoro i završimo. To je potrebno ovom gradu, ovom sportskom centru i ja vjerujem da ćemo to i realizirati do kraja tekuće godine. Trenutačno je u planu izgradnja sportskog vrtića i igraonica ali i pitanje muzeja nastojat ćemo riješiti što prije“.

Nadamo se da će tako i biti jer povijest zadarske košarke bogata je uspjesima i vrijedi biti izložena u javnosti za razliku od zadnjih deset godina koje je bolje što prije zaboraviti.