Dva zlata i pet srebra KSV Zadar na završnici Alpe Adria lige u Grazu

Vrijeme čitanja: 1 min

U Grazu je održana završnica Alpe Adria natjecanja u skokovima u vodu za sezonu 2017/2018. Nastupilo je oko 120 natjecatelja iz 4 zemlje Hrvatske, Srbije, Austrije i Italije.

KSV Zadar predstavljao je 12 skakača. Nastupili su Bruna Huljev, Lora Magaš, Anika Miočić, Vita Batur,  Diego Bajlo, Matej Nevešćanin, Marko Profaca, Marko Huljev, Luigi Čurković, Mikula Miočić, Patrik Samrdžija i Karlo Perić. Djecu su vodili treneri Goran Cerovečki, Šime Perić i Marko Sutlović.

Osvojili su 7 medalja, od čega 2 zlata i 5 srebra. Mlađa juniorka Bruna Huljev osvojila je drugo mjesto sa daske 1m i 3m. Kadet Matej Nevešćanin osvojio je prvo mjesto sa daske 1m i drugo mjesto sa daske 3m. Diego Bajlo osvojio je peto mjesto sa daske 1m i šesto mjesto sa daske 3m. Kadetkinja Lora Magaš osvojila je drugo mjesto sa daske 3m i četvrto mjesto sa daske 1m.

Mlađi kadet Marko Profaca osvojio je drugo mjesto sa daske 1m i prvo mjesto sa daske 3m. U istoj kategoriji Marko Huljev osvojio je četvrto mjesto sa daske 3m i sedmo mjesto sa daske 1m. Luigi Čurković deseto mjesto sa daske 3m i petnaesto mjesto sa daske 1m, Mikula Miočić trinaesto mjesto sa daske 1m i 3m

Dodijeljena su i priznanja za ukupni poredak cijele sezone 2017/18: Bruna Huljev mlađa juniorka, drugo mjesto daska 1m i 3m, Lora Magaš kadetkinja,  treće mjesto daska 3m, Matej Nevešćanin kadet, prvo mjesto daska 1m i 3m, Marko Profaca kadet, prvo mjesto daska 3m, drugo mjesto daska 1m,  Marko Huljev kadet, prvo mjesto daska 1m.

Za četiri dana KSV Zadar nastupa na otvorenom Kadetskom-Juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se održava u Rijeci.