Četiri prva mjesta veslača Jadrana na regati Jumbo 2018.

Vrijeme čitanja: < 1 min

Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na tradicionalnoj međunardonoj regati Jumbo 2018. koja se održava u spomen na veslačkog entuzijasta Julija Borošu Jumba. Regata je poslužila mlađim veslačima kao posljednja provjera  prije održavanja Hrvatskog veslačkog prvenstva za juniore i kadete, do kojeg je ostalo nešto više od mjesec dana.

U dva dana natjecanja veslači Jadrana osvojili su četiri prva, jedno drugo i četiri treća mjesta. Prva mjesta osvajali su četverac bez kormilara juniora u sastavu Dominik Cimera, Ivan Grancarić, Tonči Bezinović i Stipe Vujević, zatim u samcu seniorki Iva Karačić, u lakom dvojcu bez kormilara seniora Ivan Bezinović i Stipe Vujević te Maris Milin u lakom samcu juniorki.

Drugo mjesto osvojio je osmerac mlađih juniora u sastavu Ivan Validžić, Frane Bencun, Duje Žilić, Toni Šimurina, Jure Jurjević, Luka Traživuk, Dominik Šango, Martin Košta i kormilar Filip Mijić.

Treće su bile u četvercu na pariće mlađih juniorki Elizabeta Stipanov, Natali Pera, Margita Andrić i Laura Antičević, u dvojcu bez kormilara juniora treći su bili Ivan Grancarić i Dominik Cimera. Kadetkinje Sara Žuvanić i Ivana Sladić bile su također treće u dvojcu na pariće kao i Maris Milin u lakom samcu seniora.

Margita Andrić i Laura Antičević bile su četvrte u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Andreas Vaško u samcu seniora zauzeo je drugo mjesto u finalu B.

Dvojac bez kormilara Grgo Gurlica i Marko Medin zauzeo je peto mjesto u finalu.

Četverac na pariće kadetkinja u sastavu Mara Bencun, Iva Zorić, Ivana Sladić i Sara Žuvanić bio je drugi u finalu B  dok je četverac kadeta Bernard Murtić, Đani Peričić, Ivan Mustać i Petar Miloš bio za jedno mjesto lošiji.