27 svi 2024
B. Longin: Očekujem da nam se pridruži jedno provjereno košarkaško ime
Košarka

B. Longin: Očekujem da nam se pridruži jedno provjereno košarkaško ime

Na sezonu košarkaša Zadra sada nakon što je prošlo određeno vrijeme osvrnuo se sportski direktor momčadi s Višnjika, Branimir Longin.

Pitali smo ga je li zadovoljan ostvarenim.

„U principu sam zadovoljan, bilo je perioda kada smo igrali stvarno izvrsnu košarku i kada smo i pobjeđivali momčadi ipak kvalitetnije od nas. Ostaje žal za propuštenim u polufinalu Kupa i PH. Šteta, igrali smo te ključne dvoboje kod kuće s Cibonom ali nismo ih uspjeli privesti kraju u svoju korist. Ono što mene veseli je pozitivna atmosfera ove sezone, dobra kemija i momčad i ja sam ponosan na njih”.

Zadar traži trofeje.

„To je tako uvijek u Zadru, iako sebi to nismo postavili kao cilj. Htjeli smo osigurati ostanak u ABA ligi igrati koje finale, Kupa ili državnog prvenstva. U ABA ligi smo ostavili odličan dojam dok još jednom kažem naredne sezone želimo napraviti korak više”.

Što i kako dalje.

„Obavljamo razgovore, posla ima jako puno i želimo što prije složiti igrački kadar za narednu sezonu”.

Ostaje li Aramis Naglić i dalje trener Zadra, jeste li zadovoljni kako je momčad igrala pod njegovim vodstvom.

„Jesmo, dosta mirna sezona je bila bez nekih većih turbulencija. Uspješni u ABA ligi i 23 uzastopne pobjede u državnom prvenstvu. Uzeli smo kratak odmak, razgovarali smo s Aramisom i vrlo brzo ćemo odlučiti nastavljamo li suradnju”.

Uz Naglića spominju se još i Anzulović i Velić.

„Ne idemo u neku veliku širinu, dva tri imena su u opticaju,razgovaramo i kroz tjedan dana bi trebali dobiti ime trenera koji će momčad povesti u novu sezonu”.

Igrački kadar.

„Imamo sedam igrača pod ugovorom dok opciju produženja imamo i s Lovrom Bašićem. Okosnica je tu pa ćemo vidjeti. Što se tiče Lovre vidjet ćemo što kaže trener koji bude tu”.

Vladović, Špralja.

„Trebamo razgovarati, mislim da oni žele još igrati košarku na pravom nivou. Idemo korak po korak, prvo trener pa onda na red dolaze i igrači”.

Ljeto je tu a s njim idu i priče kao obično o mogućem povratku u staro jato Popovića, Banića…

„Ne možemo ništa obećati ali jedno ime, jako se nadam da bi moglo stići”.

Je li to Popović.

„Tek mu je završila sezona, pričali smo kratko, prerano je još govoriti o nekim konkretnim stvarima ali da se interesira za sve što se događa u Zadru je istina. Ne bih sada rekao da je on to ime, to ste vi rekli, ali ako on to bude, izvrsno” – zaključio je Longin.