27 srp 2024
Kuglači Zadra dominantno preko Mertojaka do završnice Kupa Hrvatske!
Kuglanje

Kuglači Zadra dominantno preko Mertojaka do završnice Kupa Hrvatske!

Kuglači Zadra pobijedili su Mertojak u četvrtfinalu Kupa Hrvatske te su se plasirali među četiri momčadi koje će se idućeg vikenda boriti za naslov pobjednika ovog natjecanja. Zadrani su još jednom pokazali kako su ove sezone pronašli sjajnu kemiju unutar momčadi i kako uspjeh povratka u Prvu ligu nije nimalo slučajan.

Momčad s Mocira današnjom je pobjedom nastavila prilično impresivan ovosezonski niz u kojem u čak 23 službene utakmice nije upisala nijedan poraz. Pa iako je Mertojak u utakmici slovio za blagog favorita, Zadrani su pokazali kako na svojim stazama to nikome neće priznati sve do zadnje kugle.

Tako je rezultat nakon prve izmjene bio izjednačen 1:1 jer je ponajbolji igrač Mertojaka Hrvoje Marinović, uz sitne poteškoće, prilično dominanto uzeo poen Marinu Coliću, dok je Luka Ukalović bio na visini zadatka te je bez problema svladao svog protivnika Duška Milanovića.

U drugom paru za Zadar su nastupili Mario Baljak i Stanko Čota koji su snage odmjerili protiv Nikole Muše i Mihaela Grivičića. I nakon druge izmjene rezultat je ostao poravnat 2:2. Muše je olako nadigrao Baljaka, dok je Čota također bez većih problema svladao Grivičića.
No, ono što se uoči posljednje izmjene u kojoj su za domaćine zaigrali Ivica Perić i Marko Jeličić a za goste Andrej Kovač i Goran Žubrinić, bilo najvažnije jest to što su Zadrani na svojoj strani imali prednost od 54 boda.
No, niti to na kraju se nije pokazalo presudnim jer je Perić maestralnom igrom svladao favoriziranog Kovača, a odličnu igru prikazao je i Jeličić koji je uspio pobijediti Žubrinića za konačnu pobjedu zadarskih kuglača od 6:2.
Najefikasniji pojedinac susreta bio je Ivica Perić sa ukupno 654 srušena čunja, a pratio ga je Luka Ukalović sa 641.
Zadrani su se tako i druge godine zaredom preko aktulanih državnih doprvaka uspjeli plasirati na završnicu Kupa Hrvatske. Podsjetimo, prošle godine to im je pošlo za rukom nakon što su u Mocirama svladali Zaprešić.
Final Four na kojem će kuglači Zadra pokušati ostvariti bolji rezultat od trećeg mjesta ostvarenog prošle godine u Rijeci odigrat će se 09. i 10. lipnja u Zaboku.
Foto: Sport023