Domagoj Vuković i Kristijan Krajina na širem popisu izbornika Anzulovića!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je širi popis igrača na koje računa u narednom krugu kvalifikacija.

„S obzirom na novi sustav natjecanja i modalitete dolaska NBA igrača, napravili smo širi popis za ovaj kvalifikacijski ciklus. Priključenjem NBA igrača 20. lipnja skratit ćemo popis na četrnaestoricu koji će biti kandidati za kvalifikacijske utakmice u Italiji i Rumunjskoj. Kasnije tijekom ljeta nam predstoji turnir u Kini, a u rujnu i studenom novi kvalifikacijski ciklusi, tako da ovim popisom želimo provjeriti što veći broj igrača“, izjavio je Anzulović.

Na proširenom popisu reprezentacije tako su našla i dva igrača Košarkaškog kluba Zadar, Domagoj Vuković i Kristijan Krajina. Osim njih, jedini Zadranin u reprezentaciji je Rok Stipčević.

Pripreme reprezentacije započinju 11. lipnja u Sv. Martinu, a 17. lipnja cijela delegacija kreće u Opatiju gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Prva utakmica bit će zatvorenog tipa i na rasporedu je 19. lipnja, a druga, otvorena za javnost, odigrat će se 22. lipnja.

Reprezentacija 27. lipnja odlazi u Trst na službenu kvalifikacijsku utakmicu koja je zakazana za dan kasnije, a zatim slijedi i kvalifikacijska utakmica 1. srpnja u Cluju protiv Rumunjske čime završava prvi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.